Piiskop electus Marko Tiitus lahkub Viljandi linnavolikogust

Piiskop electus Marko Tiitus lahkub Viljandi linnavolikogust

Sügisesel kirikukogul piiskopiks valitud Viljandi Jaani koguduse õpetaja ja Viljandi praostkonna praost Marko Tiitus astus uueks teenimisametiks valmistudes välja Isamaa erakonnast ja lahkub ka Viljandi linnavolikogust.

Piiskop electus põhjendab oma otsust Eesti kirikus valitseva tavaga, et piiskopid ei kuulu erakonda ega osale ka riigikogu või kohalike omavalitsuste volikogude töös. Varasemalt on nii Andres Põder, Urmas Viilma kui ka Joel Luhamets olnud samuti Isamaa erakonna liikmed, kuid astusid pärast piiskopiks valimist erakonnast välja. Hiljuti teatas oma vastavast otsusest ka samuti sügisel piiskopiks valitud Saarte praost Anti Toplaan.

“Olin kümme aastat Viljandi linnavolikogu liige, neli aastat kultuurikomisjoni aseesimees, neli aastat kultuurikomisjoni esimees, kaks aastat saadikurühma esimees. Õppisin nende aastatega palju ja ehk sain ka ise mõnes asjas kaasa aidata. Olen tänulik kõigile oma valijatele ja kaasvolinikele. Ütlesin oma eilses sõnavõtus, et mulle väga meeldib Viljandi volikogu töökultuur: siin on küll eriarvamusi, vaidlust, ka kalambuure, aga kunagi ei minda isiklikuks, polda ründavad ega teiste suhtes alavääristavad,” meenutab praost Marko Tiitus. Ta lubab siiski ka edaspidi seista oma kodulinna hea käekäigu eest ja tõdeb: “Viljandi on parim linn elamiseks ja peatselt on ta ka piiskopilinn.”


Vaata ka:

Meeldib 1

Lisa kommentaar