Piiskop Tiit Salumäe pälvis Soome Kiriku kõrge autasu

Piiskop Tiit Salumäe pälvis Soome Kiriku kõrge autasu

Soome kiriku peapiiskop Tapio Luoma andis Püha Hendriku risti piiskop Tiit Salumäele ja Mikael Agricola risti kiriku tekstiilikunstnik Helena Vaari-Silventoinen‘ile. (Foto: Urmas Viilma)

Soome Evangeelse Luterliku Kiriku peapiiskop Tapio Luoma andis 2023. aasta Püha Henriku risti EELK piiskop Tiit Salumäele. Aumärgi andsid peapiiskop Luoma ning Soome Kiriku autasude komitee esimees, kantselei juht Pekka Huokkuna üle 17. augustil Turus, peapiiskopi residentsis.

Püha Henriku rist on Soome Evangeelse Luterliku Kiriku kõrgeim autasu, mida antakse eelkõige oikumeeniliste teenete või tegevuse eest, mis edendab Soome Evangeelse Luterliku Kiriku suhteid sõsarkirikutega. Rist on saanud nime legendaarse piiskop Henriku järgi.

Soome kirikukogu poolt 2005. aastal asutatud aumärki on välja antud alates 2007. aastast ühtekokku 40 ning eestlastest on selle 2008. aastal saanud praost Paul Saar.

Kutsutud külaliste seas viibis autasu üleandmisel ka EELK peapiiskop Urmas Viilma, kes vahendas e-Kirikule ka mõned fotod sündmusest:

Meeldib 1

Lisa kommentaar