Räpinas toimus Võru praostkonna kevadine noorte linnalaager „Alati armastatud“

Räpinas toimus Võru praostkonna kevadine noorte linnalaager „Alati armastatud“

Võru praostkonna noortelaager „Alati armastatud“ Räpinas (Foto: Olli Olenius)

25.-26. märtsil toimus Räpina Miikaeli koguduse pastoraadis kahepäevane noorte linnalaager pealkirja all „Alati armastatud“. Praostkondlike noortelaagrite üks eesmärk on tuua hea sõnumi juurde kokku noori erinevatest kogudustest ja seekord saavutati eesmärk hästi: laagrisse saabus kaheksa noort neljast erinevast kogudusest.

Laagri teemaga „Alati armastatud“ soovisid korraldajad meenutada noortele, kuidas Jumal neid armastab ja kui suur asi see on. Laagris lauldi ja palvetati üheskoos, kuulati Piibli õpetust ja tutvuti uute sõpradega. Salome Oleniuse juhendatud loomingulises töötoas „Minu suhe Jumalaga“ meenutati seda, kuidas Jumal armastab meid just sellistena nagu me oleme loodud, uuriti, mida Piiblis on kirjas Jumala armastusest meie vastu ja palvetati loominguliselt. Lõpuks oli aega meisterdada kõneldud teemadel meelde jäänu põhjal või lähtudes oma soovidest järgnevaks eluks koos Jumalaga.

Lauapäeva õhtul külastas laagrilisi Räpina Miikaeli koguduse õpetaja Urmas Nagel. Tema piiblitund keskendus sellele, kuidas Jeesus pidi oluliseks sõprust ja kuidas peaksime seda pidama meiegi. Õhtul said noored sai mängida lauamänge ja suhelda, kuulata kristlikku muusikat ja maiustada heade vahvlitega, mida neile küpsetas kirikuõpetaja ise.

Pühapäeva hommikul ootas laagrilisi pärast ühiselt söödud hommikusööki ja hommikupalvust ees  koristamine ja seejärel juba kirikutee. Linnalaager lõppes jumalateenistusega Räpina Miikaeli kirikus, kus noortejuht Olli Olenius keskendus oma jutluses sellele, kuidas Jeesuse kannatustee toimus Jumala suure armastuse pärast ja on kindel märk sellest, et meie patud on lepitatud. 

Võru praostkonna noortetöö juhi Olli sõnul on nüüd teist korda korraldatud praostkondlik linnalaager osutunud eriti heaks viisiks korraldada koguduse noortetööd. Linnalaager toob noori kokku mitmelt poolt Lõuna-Eestist, nende seas ka uusi noori koguduste noortetööle, olles heaks ja turvaliseks kohaks, kus noored saavad tutvuda teiste omavanuste kristlaste ja ennekõike meie taevase Isaga.

Meeldib 2

Lisa kommentaar