Reedel toimuval XXIII toomkonverentsil kõneldakse Tallinna orelitest ja orelimuusikast

Reedel toimuval XXIII toomkonverentsil kõneldakse Tallinna orelitest ja orelimuusikast

Reedel, 24. novembril algusega kell 13 toimub Tallinna toomkiriku käärkambris XXIII toomkonverents, mis seekord kannab pealkirja “Tallinna orelid”.

Konverents on pühendatud toomkiriku Ladegasti-Saueri oreli restaureerimise 25. aastapäevale ning Kaarli kiriku Walckeri oreli 100. sünnipäevale. Lisaks nendele kahele rahvusvaheliselt kõrgelt hinnatud orelitele on  fookuses ka Oleviste kiriku Walckeri orel. See pillide kuningas on kahjuks tänini lõpuni välja ehitamata, kuid väärib konverentsi korraldajate sõnul kahtlemata selle ettevõtmist. 

Ettekannete teemadeks on ka Eesti orelitöökodade olukord tänapäeval ja oreli õppimise võimalused Eestis. Samuti püütakse leida vastust küsimusele, kas ja keda tänapäeval orelimuusika kõnetab. Ettekandjateks on Toomas Mäeväli, Piret Aidulo, Liina Rahuoja, Joel Siim, Jüri Reinvere (ülekandena), Andres Uibo ja Kristel Aer.

Konverentsiga kaasnevate üritustena toimuvad samal õhtul kell 17.30 Kaarli kirikus Juhan Jürme kantaadi “Memento mori” ettekanne teose esmaettekande 90. aastapäeval, laupäeval, 25.11 kell 12 oreli õppijate orelikontsert toomkirikus ning kell 13.30 Oleviste oreliga tutvumine.

Lisateave:
Tallinna Piiskopliku Toomkoguduse abiõpetaja Joel Siim
+372 511 8090
joel.siim@eelk.ee
toomkirik.ee

Meeldib 1

Lisa kommentaar