Reisisari tegi Eestimaa orelitele esimese ringi peale ja võtab suuna Lätti

Reisisari tegi Eestimaa orelitele esimese ringi peale ja võtab suuna Lätti

Reisisarja “Eestimaa kirikud ja orelid” raames on tänaseni külastatud juba 204 pühakoda.

Reisisarja korraldaja, EMTA oreliprofessor Andres Uibo jagab oma Facebooki lehel värskeid muljeid reisist, mil sai läbitud oluline verstapost – kahesajas kirik:

“200. pühakoda – Paldiski Lutheri kirik. Kaks orelit. Esiplaanil elektriorel. Riidekattega kaetud aga päris kaunis Kangasala OY orel aastast 1955. Viimane vajaks veidi korrastamist, sest pärisorel on ikkagi PÄRIS. Veel vaatasime Eesti Apostliku Õigeusu kirikut ja Moskva Patriarhaadi kirikut Paldiskis. Seejärel laevasõit Pakri saartele. Väike-Pakri saare kabelis toimus vabaõhujumalateenistus, mille viis läbi Patrik Göransson. Väike-Pakri alalise elanikkonna moodustavad 4 inimest. Seejärel Suur-Pakri külastus, kus ainus hoone on restaureerimise lõppjärgus olev imeilus kabel. Suur-Pakri alaliste elanike arv on ümmargune 0. Aga loodus on ilus ja küll võtavad needki saared elu sisse nagu Naissaar Tõnu Kaljuste eestvedamisel.

Tänaseni siis külastatud ühtekokku 204 pühakoda. Järgmine kirikute ja orelite reis viib meid siis 21-23. juulini Lätti. .Seal näeme tõelisi suuri kirikuid ja oreleid. Orelimaailma gigante. Info www. tiit reisid.ee. Giidideks Läti reisil Andres Uibo ja Arne Hiob.” Augusti reis viib Osmussaarele.

Silmaringi avardava reisisarja “Eestimaa kirikud ja orelid” esmärk oli teha peale esimene suur ring 200 Eestimaa kirikule. 2018. aastal koostöös Hiiumaa reisifirma Tiit-Reisidega ellukutsutud sari on aga endiselt heas hoos ja jätkab reisisõprade soovil edaspidigi.

Lisa kommentaar