Seekordse Pille Valgu stipendiumi pälvis taas Pille-Riin Makilla

Seekordse Pille Valgu stipendiumi pälvis taas Pille-Riin Makilla

Pille-Riin Makilla (Foto: Tartu Luterliku Peetri Kooli leht sotsiaalmeedias)

MTÜ-l Tartu Luterlik Peetri Kool on tavaks saanud Pille Valgu sünniaastapäeval välja anda temanimeline stipendium, millega edendatakse religioonipedagoogika õppimist Eestist. Sel aastal pälvis stipendiumi Pille-Riin Makilla.

Pille-Riin Makilla on selle stipendiumi juba teistkordne stipendiaat. Sel korral on tal plaanis stipendiumi eest osaleda seitsmeteistkümnendal Nordic Conference of Religious Education (NCRE) konverentsil. Konverentsi alapeakirjaks on sel korral „The Other“ ning keskendub multikultuursele riigile, vähemuste häälele, sellele, kuidas enamused vähemusi kirjeldavad ning kuidas „meie“ tunne tekitab paratamatult ka „nemad“. 

Eelmisel aastal pälvis stipendiumi Tartu ülikooli usuteaduskonna religioonipedagoogika magistriõppe tudeng Katrin Alekand, kes soovis seda kasutada osalemaks Roomas toimuval Euroopa religiooniõpetajate organisatsioone ühendava liidu (ETRE) konverentsil „Sillad üle rahutute vete – religiooniõpetus muutuvas ajas“.

Pille Valgu nimeline stipendiumifond

Pille Valk (1959–2009) on olnud TLPK asutajate õpetaja ja eeskuju. Tema lakkamatu sära ning siiras pühendumine on olnud meie kõigi innustajaks ning juhtijaks. Just tema juures õppides tekkis paljudel soov luua omanäoline kool, mis põhineb kristlikel väärtustel.

Pille Valk õppis ajaloo ja ühiskonnaõpetuse õpetajaks Tartu Riiklikus Ülikoolis, mille lõpetas cum laude aastal 1983. 1990. aastal suundus ta Helsingisse teoloogiat studeerima. Aastal 1995 kaitses Pille Valk Tartu Ülikooli filosoofiateaduskonnas magistrikraadi. Tema magistritöö teema oli “Usuõpetus Eesti koolides aastatel 1918-1940”. 2003. aastal kaitses ta sama ülikooli usuteaduskonna juures doktorikraadi väitekirja “Eesti kooli religiooniõpetuse kontseptsioon” alusel.

Uuri lisa:

Stipendiumifondi toetuseks on võimalik annetada

Saaja: MTÜ Tartu Luterlik Peetri Kool
Konto (Swed): EE942200221054474432
Selgitus: Annetus Pille Valgu stipendiumifondi


Vaata ka:

Meeldib 1

Lisa kommentaar