Selle nädala Vikerraadio hommikumõtiskluste kaasteeline on Mikk Leedjärv

Selle nädala Vikerraadio hommikumõtiskluste kaasteeline on Mikk Leedjärv

Õpetaja Mikk Leedjärv (Foto: Toomas Nigola)

Selle talve viimasel hommikul tervitas Vikerraadio kuulajaid Viimsi Püha Jaakobi koguduse õpetaja, abipraost Mikk Leedjärv. Hommikumõtiskluse keskmes oli tänase päeva kirjakoht: Rõõmustage koos Jeruusalemmaga kõik, kes Teda armastate! (Js 66:10)

Miks me peaksime ühe Iisraelis asuva linnaga koos rõõmustama?, küsis Leedjärv kuulajate võimalikule nõutusele viidates ja tõlkis pühakirja mõtte tänapäevasesse keelde soovitusena: „Rõõmustage koos Taevaga, kes te Loojat armastate!“

Rõõm looduse tärkamisest kajastab tema sõnul armastavat ja hoolivat suhtumist Loodusse. Rõõm ise aitab meil ebameeldivused ja keerukused selja taha jätta.

Inimene võiks iga päeva alustada rõõmu ja tänuga, et öö on möödas ning sedamoodi rõõmsas tänus käiagi päev päeva järel oma palveteed, ütles vaimulik.

Vaimulikud hommikumõtisklused on üks osa hommikusest raadioprogrammist ning on eetris Vikerraadios argipäeviti kell 6.35, nädalavahetusel kell 7.35, Klassikaraadios argipäeviti kell 7.15.

Saated valmivad alates 1989. aastast nädalaste tsüklitena, kus järgemööda saaksid sõna kõikide Eesti Kirikute Nõukogu liikmeskirikute esindajad.

Kuula saateid:

 

Meeldib 1

Lisa kommentaar