Sirgeselgse vaimuliku Tõnis Nõmmiku lipukiri on Carpe diem!

Sirgeselgse vaimuliku Tõnis Nõmmiku lipukiri on Carpe diem!

Tõnis Nõmmik Pätsi monumendi avamisel 2022 (Foto: Jaan Künnap, Vikipeedia)

Laupäeval, 29. aprillil austati Tallinna Rootsi-Mihkli kirikus sel päeval 90aastaseks saanud titulaarpraosti dr Tõnis Nõmmikut. Tänu heale tervisele ja nooruslikule vaimule on Eesti kaitseväe endine peakaplan Kristuse sõdurina jätkuvalt rivis.

Tõnis Nõmmik sündis Eesti kindralstaabi ohvitseri perekonda 1933. aastal Tallinnas. “Elutee on Tõnis Nõmmikul pikk ja värvikas, ta on eri kontinente väisanud ning mitmete institutsioonide teenistuses olnud. Aga mida vanemaks mees saab, seda kallimaks peab ta oma esimesi mälestusi sõjaeelses Eestis,” kirjutab ajaleht Eesti Kirik ja vahendab tema meenutusi tema lapsepõlvest Rakveres ja Tartus, aga ka pere põgenemisest Rootsi ning edasisest elust Argentinas ja Kanadas. Juured lahti tõmbas Tõnis Nõmmik Eesti taasiseseisvumisel isamaale naastes ja siinset noort sõjaväge NATO-kõlblikuks kasvatama asudes.

Eesti Üliõpilaste Seltsi vilistlasena elab Tõnis Nõmmik oma akadeemilise organisatsiooni vapikilbil oleva ladinakeelse juhtmõtte Carpe diem! (eesti keeles: kasuta päeva!) järgi. Pühapäeviti teenib vaimulik sageli lausa kahes koguduse jumalateenistustel: Tallinna Jaanis ja Rootsi-Mihklis.

Erukolonel Tõnis Nõmmik oma tähtpäeval Tallinna Rootsi-Mihkli kirikus koos tütre (esiplaanil) ja kaasteelistega (Foto: Rita Õunapuu)

Palju õnne ja õnnistust auväärse tähtpäeva puhul ka e-Kiriku toimetuse poolt!

Loe lisa:

Liina Raudvassar “Tõnis Nõmmik kasutab päeva”, 3.05.2023

Lisa kommentaar