Tallinna Toomkooli lõpetamise eel võttis leeriõnnistuse vastu 17 noort

Tallinna Toomkooli lõpetamise eel võttis leeriõnnistuse vastu 17 noort

Leerilapsed koos koguduse vaimulikega ühispildil (Foto: Egle Viilma)

Kolmainupühal, 4. juunil toimunud Tallinna Toomkooli leeripühal teenisid Tallinna Piiskoplikus Toomkirikus peapiiskop Urmas Viilma, õpetaja Arho Tuhkru, abiõpetaja Joel Siim ja diakon Rene Paats, organist oli Piret Aidulo.  Pühakirja ning kirikupalve tekstide lugemisega osalesid teenistusel ka leeriõnnistuse saanud noored ise.

Tallinna Toomkooli 9. klassi lõpetab tänavu neljas lend noori. Koolis läbitakse usuõpetuse tundides klassikaline luteri kiriku leerikava, mis annab võimaluse pärast põhikooli lõpetamist võtta vastu leeriõnnistus ja saada konfirmeeritud. Nelja viimase aasta jooksul on leerikursuse läbinud umbes 50 noort.

Teadmisi usuõpetusest jagab Tallinna Toomkoolis peapiiskop Urmas Viilma, kes peab õpetajaametit kirikupeana teenimise kõrval oluliseks: „Sellist hulka noori iganädalaselt Tallinna Toomkoolis õppeaasta vältel õpetada on omaette tore kogemus, mis kõigi muude ametiülesannete kõrval on mulle üsna väsitav. Samas on tõeliselt rõõmustav näha neid noori kirikus võtmas vastu leeriõnnistust.“

Peapiiskop loodab, et lisaks kodukoolile jääb noorte jaoks armsaks ka kodukirik: „Loodetavasti leiavad nad tee kooliajal koduseks saanud Tallinna Toomkirikusse ka edaspidi, isegi kui õpingud jätkuvad mujal koolides või edaspidi ka kõrgkoolides. Elu teeb oma korrektuurid, kuid reeglina jäävad just kodukirik ja kodukogudus alatiseks südamesse. Sellega jäädakse seotuks ja siia tullakse ikka tagasi.“

Selle aasta 17-liikmelises leerigrupis oli viis noort, kes olid lapsena ristimata ja said enne leeritamist ka ristitud. Enamus leeritatutest jääb ka Tallinna Piiskopliku Toomkoguduse liikmeks. Mõned noortest liitusid konfirmatsiooni järel Tallinna Toomkogudusega, kus nad olid lapsena ristitud ja kus on nende perekondlikud juured.

Vaata videosalvestust:

Videosalvestus 04.06.2023 Kolmainupüha jumalateenistusest, Tallinna Piiskopliku Toomkiriku koduleht

Meeldib 1

Lisa kommentaar