Toomkirikus anti täna üle EELK kõrge autasu

Toomkirikus anti täna üle EELK kõrge autasu

LML peasekretär Martin Junge võtab peapiiskop Urmas Viilmalt vastu autasu, mis ootas üleandmist juba kaks aastat (Foto: Regina Hansen)

Täna, 10. septembril andis peapiiskop Urmas Viilma Tallinna Piiskoplikus Toomkirikus üle EELK kõrge autasu, teeneteristi I järgu ordeni Luterliku Maailmaliidu eelmisele peasekretärile Martin Jungele tunnustuseks pikaajaliste partnerlussuhete hoidmise ja edendamise eest.

„Martin Junge oli Luterliku Maailmaliidu asepresident ajal, mil tähistati reformatsiooni 500. aastapäeva. Seda tegid luterlased ja katoliiklased üle maailma ühiselt, mis oli tugev sümboolne märk, et ajal, mil polariseerumine on süvenemas, suudavad kirikute esindajad ja juhid ligimesearmastusest juhindudes otsida üha aktiivsemalt ühisosa ning tegeleda leppimise ning lepituse sõnumi kuulutamisega. Hea oikumeenilise koostöö eeskujuna on pälvinud vaimulik Dr. Martin Junge ka Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku kõrgeima autasuna EELK Teeneteristi I järgu,“ kommenteeris autasu andmist lähemalt peapiiskop Urmas Viilma.

Martin Junge, kes töötas LML peasekretärina aastatel 2010-2021,  oli maailma luterlikke kirikuid ühendavas organisatsioonis esimene Ladina-Ameerika päritolu peasekretär. EELK poolt omistati Jungele teeneterist juba 2021. aastal.

Jumalateenistusel teenisid peapiiskop Urmas Viilma, õpetajad Arho Tuhkru Joel Siim, Tiit Pädam ja Jaan Nuga, organist oli Piret Aidulo, viiulil musitseeris Meelis Vahar. Külalisena pidas jutluse pastor Martin Junge. Vaimulik viibis Tallinnas ning jumalateenistusel koos abikaasa Mariettaga.

Loe lisa:

Peapiiskop Urmas Viilma Facebooki leht

Meeldib 1

Lisa kommentaar