Väärtuskasvatus Tartu Luterlikus Peetri Koolis

Väärtuskasvatus Tartu Luterlikus Peetri Koolis

Õilme Saks kõnelemas TLPK koduõppe osakonna lõpuaktusel 15.06.2023 (Foto: Toomas Nigola)

Eesti Kirikute Nõukogu (EKN) hariduse kodulehel on ilmunud artikkel Tartu Luterlikust Peetri Koolist. Kooli direktor Õilme Saks annab seal ülevaate väärtuskasvatusest Tartu Luterlikus Peetri Koolis.

Peetri kool loodi 1906. aastal ning oli esimene eesti õppekeelega algkool Tartus. Kool likvideeriti 1944. aastal ning taaselustati 2013. aastal kristliku erakoolina. Kooliperre kuulub 415 last – 159 last Tartu põhikoolis, 20 last Karolini koolis, 91 last Tartu lasteaia viies rühmas, 145 last koduõppe osakonnas.

Kooli visioon ütleb, et Tartu Luterlik Peetri Kool on kogukondlik, kristlikul hingeharidusel ja rahvuskultuuril põhinev haridusasutus, kus õppekasvatustöö arendab hoolivaid ja koostööd oskavaid inimesi.

Õilme Saks:” Väärtustame õppimist ja õppijat, toetame koolipere kestvat arengut, kus igaüks leiab oma (haridus)tee. Missioonina oleme kokku leppinud, et loome keskkonna ja teeme ühiselt koostööd selle nimel, et iga laps areneb isiksuseks, kes hoolib iseendast, teistest inimestest ja ümbritsevast keskkonnast, julgeb suhelda ja vastutada, on loov probleemide lahendaja ja tegeleb eakohase enesejuhtimisega. Meil on keskkond, kus iga inimene tunneb, et ta on väärtustatud ja Jumala poolt tingimusteta armastatud. Tutvustame ja kogeme kristlikku kultuuri ja hingeharidust, luterlikku traditsiooni, Eesti kultuuripärandit ning ajaloolise Peetri kooli ajalugu.

Kõike seda toetavad juba 10 aastat tagasi kokku lepitud põhiväärtused, mis on tänaseni jäänud samaks: austus, hoolivus, tänulikkus, vastutustunne.

Loe pikemalt:

Meeldib 1

Lisa kommentaar