Võimas lõhkepakett purustas uusaastaööl kirikuakna

Võimas lõhkepakett purustas uusaastaööl kirikuakna

Artikkel Õhtulehes (kuvatõmmis)

„Alustasin just oma uusaasta tervitusega, kui käis väga-väga kõva pauk. Ehmatusest valitses kirikus täielik vaikus ja siis hakkas üks väike tüdruk kõva häälega nutma,“ meenutas uue aasta jumalateenistusel pühakojas juhtunut Õhtulehele Võru Katariina koguduse õpetaja Andres Mäevere.

Leht vahendab, et vaimulik oli jõudnud uue aasta esimestel minutitel kirikulistele kantslist öelda vaid mõned sõnad lootusest, et uus aasta tuleb vanast rahulikum, kui kõrvulukustav pauk pani kiriku kajama. Mäevere lisas ajakirjanikule, et ta jäi veidikeseks ajaks vait, sest ei olnud kindel, mis sellise kärgatuse põhjustas. Suure akna kuus-seitse väikest välimist ning ka üks sisemine klaas olid katki.

Meediaväljaanne uuris õnnetuse võimalikke põhjuseid ka kirikust vaid sadakonna meetri kaugusel elavalt viienda taseme pürotehnik Jüri Luigelt, kes jõudis sündmuskohale juba mõni minut pärast pauku ja klaasiklirinat. Tema kinnitusel pidi olema tegu lõhkepaketiga, mis plahvatas kiriku aknast umbes poole meetri kaugusel. Põrgumasinate asjatundja lisas, et arvatavasti oli taidluspürotehnik ka purjus.

Loe lisa:

Arvo Uustalu “Võimas lõhkepakett purustas jutluse ajal Võru Katariina kiriku akna”, Õhtuleht 02.01.2023

Lisa kommentaar