Anti Toplaan seati ametisse Saare-Lääne piiskopkonna piiskopina

Anti Toplaan seati ametisse Saare-Lääne piiskopkonna piiskopina

Kuressaare linna sünnipäevanädalal ja Kristuse taevaminemispühal toimus Kuresssaare Laurentiuse kirikus Saare-Lääne piiskopi ametisse seadmine pärast enam kui 500 aastat kestnud pausi.

Uue Lääne Eesti piirkonna piiskopi õnnistasid ametisse kuus EELK piiskoppi. Pidulikul jumalateenistusel osales üle 50 luterliku vaimuliku ja oikumeenilise külalise ning enam kui 300 osalejat Saaremaalt, mitmest paigast üle Eesti ning külalised Saksamaalt, Rootsist ja Soomest.

“Olen oma ametis oldud aja jooksul jõudnud piltlikult maratoniga võrreldava 33 kilomeetrini, mille kohta ütlevad kogenumad, et kuni selle ajani on olnud kõik alles ettevalmistus ja nüüd algab see päris jooks. Omast kogemusest tean, et see teekond on alati kõige raskem, kuna jõuvarud on piiratud, aga sellest ei jää tgantjärgi meelde niivõrd valu, kui seletamatu rõõmu ja tänutunne. Nii tuleb minna ikka edasi, nii teisi aidades kui vajadusel ise teistele toetudes,” mõtiskles piiskop Anti Toplaan missal peetud jutluses.

Jumalateenistusele järgnes kutsutud külalistele piiskopi ja Saaremaa valla ühine vastuvõtt Kuressaare piiskopilossis.

20. mail ehk 2. nelipühal ootab sarnane pidulik jumalateenistus kõiki ees Viljandi Jaani kirikus, kui Lõuna-Eesti piiskopkonna piiskopiks seatakse piiskop Marko Tiitus.


Vaata ka:

(Kaanefoto: õp Illimar Toomet)

Meeldib 1