Piiskop Joel Luhamets õnnistas Eesti Kiriku toimetuse uued tööruumid

Piiskop Joel Luhamets õnnistas Eesti Kiriku toimetuse uued tööruumid

7. jaanuaril 1997 õnnistas toonane peapiiskop Jaan Kiivit Eesti Kiriku toimetuse ruumid Tartus kesklinnas, aadressil Ülikooli tn 1. Ajalehe kunagine taastaja ja vastutav toimetaja, 2015. aastal piiskopiks pühitsetud Joel Luhamets õnnistas 19. märtsil 2024, oma viimasel tööpäeval piiskopina, toimetuse uued tööruumid Tartus, Riia tn 22 asuvas hiljuti valminud hoones.

“Tuleks mulle ometi kahekordne osa sinu vaimust,” kostis prohvet Eliisa prohvet Eelijale, kui too temalt küsis, “Palu, mis ma peaksin tegema sinu heaks, enne kui mind ära võetakse sinu juurest!” (2Kn 2:9). Selle kirjakoha valis piiskop Luhamets oma mõtiskluse aluseks tõdedes, et nagu Eelija ja Eliisa päevil, nii on tänagi jumalariigi töös rasked ajad, kus kitsastes oludes töötades tuleb ometi unistada ja mõelda suurelt. Ka väikestes ruumides saab teha suurt tööd, tõdes piiskop ajalehe toimetusele Jumala õnnistust soovides ja nende uusi tööruume selleks otstarbeks pühitsedes.

Peapiiskop Urmas Viilma kinkis toimetusele krutsifiksi, mis peaks rikastama iga pühitsetud ruumi. Eesti Kiriku peatoimetaja Liina Raudvassar lubas krutsifiksile sobiva koha.

Toimetuse kolimise taga on soov hoida kokku tegevuskulusid ning muuhulgas seegi, et üha enam tööd tehakse tänapäeval kodukontorites.


Vaata ka:

Meeldib 1