Piiskop Joel Luhamets siirdus emerituuri

Piiskop Joel Luhamets siirdus emerituuri

Tartu Pauluse kirikus 19. märtsil toimunud piduliku jumalateenistuse lõpul ulatas piiskop Joel Luhamets oma karjasesaua peapiiskopile, märkides sellega emerituuri siirdumist.

Joel Luhamets ristiti 1. juunil 1952. Leeriõnnistuse võttis ta vastu Urvaste koguduses 18. juulil 1971. Issanda aastal. Ta abielu Tiina Kapral’iga laulatati 16. juulil 1977.

EELK vaimulikuks ordineeriti Joel Luhamets 6. septembril 1978. Õpetajana on ta teeninud peamiselt Kuressaare, Kaarma, Poltsamaa ja Tartu Pauluse kogudusi.

Ta oli ajalehe „Eesti Kirik” taaskäivitaja 1989. aastal. EELK kirikuvalitsuse liige oli ta järjepidevalt alates 30. juunist 1990. Praostina on Joel Luhamets teeninud Viljandi ja Tartu praostkondi aastatel 1992 kuni 2015, mil ta piiskopiks ordineeriti.

“Lasku Kõigeväeline Jumal sellest teenimisest ja külvist kasvada head vilja kiituseks Jumalale ja õnnistuseks meie kirikule, maale ja rahvale,” soovis peapiiskop Urmas Viilma. Ta lisas: “Kord kirikusse tööle tulles jätkas Joel oma eelkäijate tööd. Nüüd annab ta tööjärje üle noorematele. Siin Tartu Pauluse koguduses jätkab tööd Joeli poeg Kristjan. Piiskopi ametisse on valitud Anti Toplaan, Marko Titus ja Ove Sander. Joeli puhul on saanud tõeks Joosua sõnad: Mina ja minu pere, meie tahame Issandat teenida. Joel ja kõik ta pere liikmed: Tiina, Kristjan, Katrin ja Eva-Liisa on olnud ja on jätkuvalt töötamas Kristuse kirikus. Täna avaldame tänu Joelile ta tehtud töö eest ja palume talle ja ta perele jätkuvat Jumala õnnistust.”


Vaata ka: