Põlva Maarja koguduse õpetajaks valiti Robert Bunder

Põlva Maarja koguduse õpetajaks valiti Robert Bunder

Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku (EELK) Põlva Maarja koguduse nõukogu valis oma tänasel koosolekul koguduse uueks õpetajaks praegu Rannu kogudust teeniva õp Robert Bunderi.

Põlva Maarja koguduse nõukogu koosolekul osalenud pärast õpetaja valimist 27.10.2024

Õpetaja Bunder võtab koguduse teenimise novembri algusest üle õpetajalt Toomas Nigolalt, kes valiti septembris Pärnu Eliisabeti koguduse õpetajaks. Uue õpetaja kõrval jätkab tema abilisena ka koguduse diakon Urmas Koorits.

Robert Bunder on sündinud 16. märtsil 1998. aastal Tartus. Ta on ristitud ja konfirmeeritud Tartu Pauluse koguduses. 21. veebruaril 2021. aastal ordineeris piiskop Joel Luhamets ta  Kambja kirikus diakoniks ning peapiiskop Urmas Viilma pühitses ta preestriks 29. mail 2023. aastal Tallinna Toomkirikus.

Õp Bunder on teeninud Kambja koguduses jutlustajana (2020-2021), Tartu praostkonna vikaardiakonina põhiteenimiskohaga Kambjas (2021-2022), Valga praostkonna vikaardiakonina põhiteenimiskohaga Rannus (2022-2023) ja alates 29. maist 2023 on ta  Rannu Püha Martini koguduse õpetaja.

Robert Bunder on omandanud üldhariduse Tartu Kunstigümnaasiumi ja Hugo Treffneri Gümnaasiumis. Usuteaduse magistri kraadi on ta saanud Tartu Ülikooli Usuteaduskonnast, kus ta töötab alates 2022. aasta septembrist ka nooremteadur-doktorandina.

Ta on ka EELK Laste- ja Noorsootöö Ühenduse juhatuse liige ning EELK hariduse- ja teoloogia komisjoni liige.

Robert Bunder on abielus Hanna-Liina Bunderiga ja nende peres sirgub kolm last.

Soovime palju Jumala õnnistust uuele õpetajale tema teenimistöös ja kogu elus!


Vaata ka:

Meeldib 1