Tallinnas peeti EELK Tallinna Lasnamäe Püha Markuse koguduse asutamiskoosolek

Tallinnas peeti EELK Tallinna Lasnamäe Püha Markuse koguduse asutamiskoosolek

19. märtsi õhtul asutati Pae palvekojas Tallinna praost Jaak Ausi juhitud asutamiskoosolekul ametlikult EELK Tallinna Lasnamäe Püha Markuse kogudus.

Peaaegu kümme aastat kestnud protsess koguduse rajamiseks Lasnamäele jõudis seega ametliku asutamiseni.

Uue koguduse asutajateks olid inimesed EELK Tallinna Püha Vaimu koguduse, EELK Tallinna Jaani koguduse, EELK Kadrina koguduse ning EELK Kõpu koguduse liikmete hulgast, kes on seni osalenud EELK Tallinna Püha Vaimu koguduse Lasnamäe osakoguduse töös ning soovisid nüüd ametlikult asutada EELK Lasnamäe Püha Markuse koguduse. EELK Konsistoorium oli eelnevalt andnud oma otsusega loa EELK Lasnamäe Püha Markuse koguduse asutamiseks.

Üheks aruteluaineks asutamiskoosolekul oli küsimus uue koguduse nimest: kas sinna peaks olema lisatud viide Tallinnale või mitte. Arutelu tulemusel otsustati kasutada nime kuju EELK Tallinna Lasnamäe Püha Markuse kogudus.

Vastasutatud kogudus valis ka nõukogu, juhatuse ja revisjonikomisjoni liikmed ning sinodisaadikud. Juhatuse esimehe roll usaldati Aive Annukile, kes on koguduse rajamisse mitmeid aastaid panustanud aktiivse vabatahtlikuna.

Liisa Rossi fotogalerii sündmusest:


Vaata ka:

  • EELK Tallinna Lasnamäe Püha Markuse koguduse koduleht www.markuse.ee