Ajaleht Eesti Kirik 7. septembril

Ajaleht Eesti Kirik 7. septembril

Lehe toimetus soovib kõigile head alanud kooliaastat! Värske leht ongi suuresti kooliteemaline.

7. september

Soovime kõigile head alanud kooliaastat! Tänane leht ongi suuresti kooliteemaline.

Tallinna Toompea Kaarli koguduse juures tegutsev Kaarli kool on laienenud gümnaasiumi astmeni. Esialgu kuulub gümnaasium ametlikult Rocca al Mare kooli alla, aga lähiaastatel soovitakse iseseisvuda.

Uus haridustoode Tartu ülikoolis on mikrokraadiprogramm. See tähendab, et täiskasvanud õppija saab omandada lisaeriala või täiendada end mõnes kitsamas valdkonnas. Üle ülikooli on kõige populaarsemaks osutunud usuteaduskonnas pakutav programm „Usundid kultuuri- ja mõtteloos“, ütleb programmijuht dr Kaido Soom.

Koolijutuga jätkab juhtkirjas usuteaduse instituudi rektor Ove Sander, kes ütleb, et koolis on läbi aegade õppetöö kõrval pandud rõhku õppijate usulisele palgele.

Olen pigem evolutsiooni kui revolutsiooni pooldav juht, ütleb Eesti Kirikule antud usutluses dr Liina Kilemit, kes valiti EELK Instituudi uueks dekaaniks.

Kolumni on kirjutanud Sigrid Põld, kes meenutab suvist kohtumist oma esimeste klassikaaslastega ja kinnitab, et teda toidab puhkuse ajal saadud pagas. On, mille pealt edasi jaksata.

Tallinna Jaani koguduse organist Maris Oidekivi-Kaufmann jagab kolmikute kooliteele saatmise kogemust ja loodab, et sel õppeaastal jäävad koolid ja kirikud avatuks.

Lehe suur lugu on Tallinna Rabarübliku lasteaia õppejuhi Piia Aasmäega, kes kogu perega kuulub Tallinna Jaani kogudusse. Praeguses keerulises maailmas peab ta oluliseks üksteise hoidmist ja andestamist.

Veel saab lugeda ülevaadet EKNi korraldatud oikumeenilisest palverännakust Saaremaal ja usuteaduse instituudi kirikumuusika osakonna suvesessist. Kirikumuusikud külastasid kaheksat kirikut ja andsid Kanepi kirikus kontserdi.

Teada saab ka, et Tartus Pastoraadis pakutakse tasuta hingehoiuteenust Tartu elanikele.

Pühapäeval oodatakse aga kõiki Hageri kirikusse, sest kogudus tähistab kiriku 130. aastapäeva. Jumalateenistusel jutlustab Räpina koguduse õpetaja Urmas Nagel.

Lisa kommentaar