Eesti Kirik 09.10.2024

Eesti Kirik 09.10.2024

Ülevaade sellest, mida pakub oma lugejatele ajaleht Eesti Kirik 9. oktoobril Issanda aastal 2024

Muinsuskaitseameti ja EELK ühisel korraldamisel toimus Niguliste muuseumis sümpoosion, kus võeti tulipunkti annetamiskultuuriga seonduv eile, täna ja homme.

Hea vilja kandmiseks ei ole mitte kõik meie käes, ütleb juhtkirjas piiskop Anti Toplaan ja lisab, et Jumal on see, kes laseb külvil kasvada, et see võiks kanda head vilja.

Iisrael võidab lahinguväljal, Palestiina üleilmset toetust. Nii kirjutab kolumnis politoloog Alar Kilp ja vaeb Lähis-Ida konflikti tagamaid ning hetke sisu.

Möödunud reedel „istusid“ virtuaalse laua taha EELK diasporaakoguduste ja kuulutuspunktide esindajad, et kirjeldada hetkeolukorda ja pidada plaani tuleviku kujundamiseks. Eestist osalesid virtuaalkonverentsil peapiiskop Urmas Viilma ja piiskop Ove Sander.

EELK tänab ja tunnustab oma ustavaid töötegijaid ja toetajaid lõikustänupühal, 13. oktoobril Tallinna toomkirikus. Peapiiskop Urmas Viilma on pühakotta kutsunud need, kes pälvisid EELK teeneteristid, tunnustusmärgid, koostöömedalid ja aukirjad. Eesti Kirik teeb valiku tunnustuse saajatest.

Läti Ülikooli 105. aastapäevale pühendatud pidulikul senati istungil kuulutati Tartu Ülikooli humanitaarteaduste ja kunstide valdkonna teadusprodekaan ja kirikuloo professor Riho Altnurme audoktoriks.

Tartu Ülikooli usuteaduskonna nooremteaduri, Rannu koguduse õpetaja Robert Bunderi välkloeng valiti Tartu Ülikooli doktorantide kolme minuti loengute konkursil kolme parima eestikeelse välkloengu hulka.

Lehejutluse ütleb Valga koguduse õpetaja Margus Suvi, kes tuletab meelde, et oktoobrikuu teisel pühapäeval tähistame kirikus lõikustänupüha, mis ajast aega on olnud koguduse rõõmsaks pidupäevaks.


Vaata ka: