Kuusalu Kunstide Kool sai Hugo Lepnurme nime

Kuusalu Kunstide Kool sai Hugo Lepnurme nime

Värske nimega Hugo Lepnurme Kuusalu Kunstide Kool pidas 3. novembri õhtul  piduliku kontsert-aktuse.

Kunstide kooli fuajees avati maal, millel on kujutatud noort Hugo Lepnurme koos kirjaga „Hugo Lepnurm. Organist. Helilooja. Õpetaja“ ja fragmente Kuusalu kiriku orelist. Teose autor on kunstiõpetaja, graafik Krista Simson.

Professor Hugo Lepnurm (Foto: arhiiv)

Organist, helilooja ja pedagoog Hugo Lepnurm sündis 1914. aastal Tsitre külas ja on Kuusalu valla aukodanik. Ta oli Tallinna Konservatooriumi, hilisema Eesti Muusikaakadeemia oreliprofessor, töötas ka EELK Konsistooriumi kirikumuusika osakonna juhatajana. Lepnurm suri 1999. aastal.
Ajaleht Sõnumitooja kirjutab, et Hugo Lepnurme nime paneku idee sündis koolil siis, kui koolijuht oli Paul Himma. Kui kool oli saanud orelimeistrilt, Kuusalu elanikult Toomas Mäevälilt kasutamiseks koduoreli, alustati oreliõppega. Aastal 2018 osteti koolile riigilt Kuusalu vallale eraldatud huvihariduse toetussummade abil digiorel. Oreliõpetaja on Liina Rahuoja.

Foto: ajaleht Eesti Kirik

Koos digioreli saamisega nimetati kunstide kooli esimese korruse saal Lepnurme saaliks – seda lisaks organist Hugo Lepnurmele ka tema omaaegse pasunakoori juhist venna, valla aukodaniku Arno Lepnurme mälestuseks.

Koolist üle tee asuvas Kuusalu kirikus jälgib professor Hugo Lepnurme nõudlik ja heatahtlik silm organiste orelirõdu akna vitraažilt.

Meeldib 1