Tallinna toomkirikus avati suurejooneline näitus Ackermanni töödega

Tallinna toomkirikus avati suurejooneline näitus Ackermanni töödega

Näituse kokku pannud koostööpartnerid tegid näituse teistkordse avamise puhul ka piduliku ühispildi (Foto: Regina Hansen)

Näitus “CHRISTIAN ACKERMANN. Tallinna Pheidias, ülbe ja andekas” kolimise puhul Niguliste muuseumist Tallinna toomkirikusse toimus täna avamisüritus, kus said taas kord kokku kõik hiiglasliku uurimis- ja kunstiprojekti osalised.

Luterlikku kirikut esindas avamisel tervituskõnega peapiiskop Urmas Viilma, restauraatoreid ja kunstiajaloolisi Eesti Kunstimuuseumi direktor Sirje Helme ja näituse uut asupaika Tallinna toomkirikut õpetaja Arho Tuhkru. Muusikalises osas astusid üles Kadri Ploompuu, Oksana Sinkova, ja Alina Sakalouskaya.

Kui näituseesmakordsel avamisel loeti pidulikult ette ja kirjutati alla dokument, milles kõik koostööpartnerid lubasid skulptor Christian Ackermanni pärandit hoolsalt hoida, siis seekord oli kunstnik pannud käe alla maitsvale tordile, millega pidulikul sündmusel osalenuid kostitati. Ackermanni näitus Tallinna Piiskoplikus Toomkirikus toob kunstniku loomingu ja selle kaudu edastatud sõnumi vaatajale seniolematult lähedale ja pakub võimalust ringkäiguks kirikusaalist käärkambri, kooriruumi ja tornini. Näitus jääb Tallinna toomkirikus avatuks kuni 10. oktoobrini.

Tallinna Piiskoplik Toomkogudus kutsub kõiki ajaloost ja kirikukunstist huvitatuid harukordsele ja paljude koguduste kunstiaardeid tutvustavale näitusele!

Lisa kommentaar