Ajalehe Eesti Kirik 6. mai teemade ülevaade

Ajalehe Eesti Kirik 6. mai teemade ülevaade

“Vahel  on tunne, et huvitav, kas emadel on rohkem tunde ööpäevas või on nende ajud võimelised rohkem ja kiiremini asju läbi mõtlema ja tunnetama,” räägib emaks olemisest emadepäeva eel Sigrid Põld.

Mitte tagasi, vaid ikka edasi, vastab juhtkirjas piiskop Tiit Salumäe kõigile, kes küsivad, et millal me saame minna tagasi olukorda enne koroonakriisi.

Kaitseväe suurõppus Kevadtorm, mis tänavu toimus seoses epideemiaga vähendatud mahus lühendatud perioodil, võtsid koos oma üksustega osa ka sõjaväekaplanid.

Veebruaris kuuks ajaks Eestisse puhkama tulnud Vancouveri eesti Peetri koguduse õpetaja Algur Kaerma on siiani koroonavangis ja jutlustab ning peab teisigi talitusi oma koguduse rahvale video kaudu Saaremaalt.

Distantsõppelt tagasi kooli või edasi koduõppele, see on küsimus, millel peatub kolumnis Toomas Nigola, nimetades, et juhiseid koduõppeks on kogutud MTÜ Eesti Koduõppe Keskus kodulehele.

Kristlase jaoks on ka juhuslikkus juhitud, kinnitab 4. mail 50aastaseks saanud Ove Sander. Vaimulikku teenimist alustas ta Vastseliina koguduses 20aastasena 1990. aastal.

2. mail 60-aastaseks saanud õpetaja Urmas Oras tähistab eeloleval suvel veel ühte tähtpäeva – Tartu hooldekodus saab täis 25 aastat tööaastat kaplanina.

Tegemist on platvormiga, kus saavad kaastööd teha ja oma arvamust avaldada kõik EELK liikmed, ütleb konsistooriumi avalike suhete spetsialist Regina Hansen aprillis avatud uudisteportaali e-Kirik tutvustades.

Eesti Kirik uuris, kuidas on eriolukorraga kohanenud mullu oma kirikule nurgakivi pannud 2013. aastal asutatud 125 liikmega Saku Toomase kogudus. Esmaspäeval, 4. mail algas Saku kiriku uus ehitusetapp.

Kahel kuni neljal päeval kuus ärkab Tartu Pauluse koguduse liige Kaja Tarto, kes on ka Tartu linnavolikogu liige ja Isamaa erakonna Tartu piirkonna arendusjuht, enne päikesetõusu, et minna Pereraadiosse hommikuprogrammi toimetama.

Eesti Rahvusringhäälingu Võrumaa ning Põlvamaa korrespondendina asub tööle Leevi Lillemäe, kes on Tartu ülikooli usuteaduskonna vilistlane.

Keset sügavat eriolukorda ilmus kirjastuses SE&JS mahukas kogumik Anna Haava ajaproovile vastu pidanud luulest, jutukestest ja mõtteteradest. Saatesõnad kirjutab Katri Aaslav-Tepandi.

Lehejutluses kutsub Rannamõisa koguduse õpetaja Aare Kimmel üles laulma Issandale üks täiesti uus laul, mis sünniks sellest, mida Jumal ise on meie südames teinud ja veelgi teeb.