Peapiiskop Viilma: homme helisevad kirikukellad juba tänu- ja rõõmukelladena!

Peapiiskop Viilma: homme helisevad kirikukellad juba tänu- ja rõõmukelladena!

Vabariigi Valitsuse korraldusega eriolukorra piirangute leevendamise kohta otsustati muude ühiskondlike asutuste seas avada ka kirikud, kus on jumalateenistused ja usulised talitused lubatud alates sellest pühapäevast, 10. maist.

Koroonapiirangute leevendamise otsusest andis täna peaminister Jüri Ratas avalikult teada meedia kaudu. Samuti kinnitati uudist äsja lõppenud Vabariigi Valitsuse ja Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku ühiskomisjoni istungil, mida juhatas rahvastikuminister Riina Solman koos peapiiskop Urmas Viilmaga.

„Kellade helistamine kannab homme juba tänu- ja rõõmusõnumit – tänu olgu Jumalale koroonaviiruse taandumise eest ja selle eest, et võime juba sel pühapäeval kirikute uksed avada,“ ütles peapiiskop Urmas Viilma.

Vastavalt valitsuse korraldusele toimuvad piirangute leevendused juhul kui nakkuse levik ei hoogustu ning järgitakse eritingimusi, mis tõkestavad koroonaviiruse levikut. Nende hulgas on 2+2 reegel, hügieenireeglid nagu käte desinfitseerimine ja näo katmine ning käitumisreeglid nagu haigena kodus püsimine ja piirangud kogunevate inimeste rühmadele.

Täna saadab peapiiskop Viilma vaimulikele ja kogudustele laiali täpsemad juhised ettevaatusabinõude rakendamiseks.

Peapiiskop andis oma 2. mai otsusega vaimulikele ja kogudustele korralduse helistada kirikukelli esmaspäeval (4. mail), kolmapäeval (6. mail) ja reedel (8. mail) keskpäeval kell 12 ja pärastlõunal kell 15, et anda märku kirikute valmisolekust inimesi jumalateenistustele kutsuda.