Ajaleht Eesti Kirik 09.12.2020

Ajaleht Eesti Kirik 09.12.2020

Ajaleht Eesti Kirik 09.12.2020

3. detsembril õnnistas peapiiskop Urmas Viilma Rakvere Kolmainu koguduse pastoraadi teisel korrusel intellektipuudega inimeste kogukonnamaja, kuhu mahub kümme elanikku.

Pandeemia on teinud kirikud nähtavaks, kinnitab juhtkirjas politsei- ja piirivalveameti peakaplan Valdo Lust.

Kolumnist Urmas Nõmmik usu ja teaduse kohtumisest: Genesise esivanemate lugude kaudu on meile eeskujuks jutustajate ideaalid ja väärtused, mitte niivõrd jutustuste peategelased. 

Selleks, et koroonaepideemia ei süveneks üksinduse epideemiaks, palub rahvastikuminister Riina Solman Eesti Kirikule avaldamiseks saadetud artiklis märgata meie ümber elavaid eakaid ja üksikuid inimesi.

Igal reedel katkematult juba üheksa aastat ilmuva veebiajakirja Kirik & Teoloogia tegevtoimetaja Ergo Naab ja MTÜ Ajakirja Kirik & Teoloogia Kolleegiumi liige Kadri Lääs rääkisid, kuidas ajakirjal läheb.

Pärast pühapäevast jumalateenistust pühitses õp Hedi Vilumaa Suure-Jaani kiriku käärkambri, mis on läbinud põhjaliku värskenduskuuri ning saanud uue mugava ja kaasaegse sisustuse.

See, et kirikud saavad hulgaliselt toetusi kohalikeks investeeringuteks riigieelarvest, näitab kahtlemata kirikute rolli kohalikus kogukondlikus elus. 
Siiski peaks rahajagamine olema senisest läbipaistvam.

Mis tingis vajaduse luua EELK vaimulike pädevusmudeli, mida see tähendab ja mis sellega tegema hakatakse, jagab selgitust dokumendi üks koostajatest Allan Kährik.

Advendiajaks ilmus taas Lääne praostkonna aastat kokkuvõttev Scripta Annalia, kus nimetatakse lõppevat aastat Ackermanni aastaks.

Oma päevikusse päev päeva järel sissekandeid tehes annab kunagine Keila koguduse õpetaja Köögardal väga hea ülevaate, kuidas kulges elu Eestis 1945. aastal, mis ei toonud rahu vaid autori hinnangul aina uusi hirme.

Detsember on meie jaoks jõulukuu ja pühadeks ettevalmistav advendikuu. Jõulukuusse jäävaid kirikupühi tutvustab teoloogiadoktor Kaido Soom.

Rännakust koos Kõrbetunnistajaga kirjutab jõulude künnisele ajastatud lehejutluses emeriitõpetaja Kalle Mesila.