Ajaleht Eesti Kirik 18.11.2020

Ajaleht Eesti Kirik 18.11.2020

Ajaleht Eesti Kirik 18.11.2020

Alustame peapiiskop Urmas Viilma mahuka artikli “Piiskopid ja piiskopkonnad kui rahvakiriku identiteet ja tulevik” avaldamist, tekst järgneb järgmistes numbrites.

Teoloogiaprofessor Thomas-Andreas Põder toonitab EELK põhikirja ja kirikuseadustiku reformi käsitlevas artiklis, et edasiste selleteemaliste arutluste käigus tuleks pöörata peatähelepanu sellele, kuidas oleksime enam “vaba rahvakirik” ja vähem “hierarhiline piiskopikirik”.

Milline on kirikutekstiilide tähendus, kuidas neid säilitada ja millele pöörata uute tellimisel tähelepanu, sellest räägiti 10. novembril Tallinna Jaani kirikus EELK ja Muinsuskaitseameti ühisel sümpoosionil. 

“Meie soov on, et ennast ja üksteist hoides võiksime rõõmsalt jätkata oma tavalist koguduse tegevust,” kirjutab piiskop Joel Luhamets juhtkirjas, kus tutvustab  juhiseid, mida EELK kirikuvalitsus koroonaviiruse leviku tõkestamiseks on oma kogudustele sätestanud. 

Palvetamine on minu lemmiksport, kinnitab 20 aastat tagasi Eestisse kodu loonud belglane Luc Saffre, kes on üks seltsingu Taizé Sõbrad asutajaid ja seltsingu veebilehe haldur.

Evald Saagi 108. sünniaastapäeva eel kirjutab Vallo Kepp tema esimesest abikaasast, Agnes Masingust, kes teenimatult on oma tuntud venna Uku Masingu varju jäänud.

Isa Vello Salo mälestuseks Pirita kloostrisse rajatud tuba annab külastajatele ettekujutuse, millises miljöös elas ja töötas katoliku kiriku preester elu viimastel aastatel.

Usuteadusliku Ajakirja uus peatoimetaja, Tartu Ülikooli süstemaatilise teoloogia lektor Roland Karo julgustab kõiki teoloogia ja religiooniuuringute valdkonnas tegutsevaid akadeemiliste huvidega saatma oma töid avaldamiseks eelretsenseeritavasse ajakirja.

Aukartusest Issanda ees kirjutab igavikupühapäeva lehejutluses Helme koguduse õpetaja Arvo Lasting.

Meeldib 1