Kirikukogu istungjärk toimub esmakordselt veebikeskkonnas

Kirikukogu istungjärk toimub esmakordselt veebikeskkonnas

Tuleval nädalal, 24. – 25. novembrini toimuv kirikukogu (kiriku kõrgeima organi) istungjärk toimub esmakordselt Zoomi veebikeskkonnas. Prooviistungitel, millest üks oli täna ja teine seisab ees reedel, saavad saadikud aegsasti üle kontrollida oma tehnilise valmisoleku ja harjutada  koostööd ühises veebiruumis.

EELK XXX kirikukogu 6. istungjärgul teeb peapiiskop traditsioonilise ettekande „Olukorrast kirikus“. Järgneb EELK 2019. aasta eelarve täitmise aruande kinnitamine ja 2021. aasta eelarve vastuvõtmine. Kolmandaks arutatakse kirikusiseste juhtorganite valimiste korda ja sellega seotud põhikirja ja kirikuseadustiku muutmise eelnõusid.

26. mail toimuma pidanud 2020. aasta kevadistungjärk otsustati kirikuvalitsuse otsusega ära jätta, sest eriolukorra tingimustes peeti küsitavaks saadikute kohale jõudmist Eesti saartelt ja diasporaast. Kevadel kaaluti ka istungjärgu pidamist interneti- või telefonikonverentsina, kuid sellest loobuti ebaühtlase digisuutlikkuse ja internetiühenduse kvaliteedi tõttu. Nüüdseks on enamik veebikeskkonna kasutamise takistustest leidnud lahenduse ja ka tänane proovihääletus läks korda.

Meeldib 1