Annetamistalgute raames saab toetada Eesti kirikute taastamist

Annetamistalgute raames saab toetada Eesti kirikute taastamist

1. detsembril võtavad vabaühendused üle Eesti ette mitmeid tegevusi, et koguda annetusi ühiskondlike probleemide lahendamiseks ning kutsuda inimesi üles endale olulist valdkonda toetama. Kirikufond ühineb annetamiskampaaniaga, et koguda raha Tartu Maarja, Narva Aleksandri, Paldiski Nikolai ja Tõstamaa Maarja kirikute korda tegemiseks. Osa annetustest kasutatakse raskel ajal inimeste hingehoiu töö korraldamiseks kirikutes. 

„Eestis on ligi 300 sakraalhoonet, millest ligi 50 on viimase kolmekümne aastaga korda tehtud,“ rääkis Kirikufondi nõukogu esimees Indrek Laul. „See tempo ei ole piisav, kui tahame säilitada meie esivanemate loodud kunsti- ja kulutuuripärandit, vaimseid keskkondi, mis ütlevad meile, kust me tuleme ja näitavad, kuhu me läheme. Kui ei ole keskkonda, mis püsimajäämist soosib, on püsima jääda väga raske. Ajalugu ja pärand annavad vaimujõudu elada ning luua uut elu. Me tahame anda neljale väärikale kirikule uue elu ning see on algus.“

„Alustasime kirikute taastamisele tõsisema hoo andmist aprillikuus ning käesoleva aasta esimese kaheksa kuuga on Kirikufond kogunud annetustena juba 71 445 eurot,“ rääkis Kirikufondi tegevjuht Katri Gailit. „Kevadel korraldasime annetuskampaania „Sajandi pakkumine“, millele järgnes Ott Leplandi suvine heategevuslik kontserdisari üheksas Eestimaa kirikus ning annetamisaastale paneb punkti heategevuslik pühadekontsert. Oleme väga tänulikud kõigile, kes kirikute tegevust toetavad.“

Fond kogub annetusi veebilehel: www.kirikufond.ee. Annetada saab ka lühinumbritel, helistades 900 0002 annetad 5 eurot, helistades 900 0003 annetad 10 eurot ja helistades 900 0004 annetad 25 eurot.

Kirikufond (täisnimega SA EELK Toetusfond, www.kirikufond.ee) on asutatud 09. jaanuaril 2018. Fond kogub heategevuslikke annetusi EELK kirikute toetuseks, nii kirikuhoonete renoveerimiseks ja korrastamiseks kui ka vaimuliku töö tegemiseks. Fondi nõukokku kuuluvad Indrek Laul, kes on nõukogu esimees, Heiti Hääl, Jüri Ehasalu, Jüri Kraft, Marge Sophie Vinkelberg, Mart-Järvo Hirtentreu, Urmas Viilma ja Väino Kaldoja. Toetajad on ettevõtjad Ahti Aho, Enn Kunila, Urmas Sõõrumaa, Neinar Seli, Parvel Pruunsild, Karol Kovanen, Tiit Kõuhkna.

Täpsem informatsioon:

Indrek Laul, Kirikufondi nõukogu esimees

Tel: +372 53 430 779 , e-mail: indrek@estoniapiano.ee

Katri Gailit, Kirikufondi tegevjuht

Tel: +372 513 8341, e-mail: katri.gailit@kirikufond.ee