Keila kirikus toimuva Ott Leplandi kontserdi avab peapiiskop Viilma

Keila kirikus toimuva Ott Leplandi kontserdi avab peapiiskop Viilma

Ott Lepland on andnud neli menukat kontserti sarjas “Taevas puutub maad” Otepää, Paide, Palamuse ja Kärdla kirikutes. “Olen tänulik ja õnnelik, külastajatelt saadud soe tagasiside annab jõudu ja sisemist rahu. Mul on olnud suur au esineda suurepärastes pühakodades toetavale ja kaasaelavale publikule,” võttis laulja toimunu kokku. 

Juba täna jätkub ringreis Valga Jaani kirikus ning neljapäeval toimub kontsert Keila Mihkli kirikus. Keila kontserdi avab peapiiskop Urmas Viilma. “Olen siiralt tänulik Ott Leplandile, et ta kõigi jaoks erakorralisel ajal julges oma kontsertidega asuda EELK Toetusfondi kaudu toetama Eestimaa kirikute taastamist ja kohalikke kogudusi. Ajal, mil paljud mõtlevad, kuidas ise hakkama saada, mõtles Ott Lepland teistele – see on ilus viis ligimesearmastuse väljendamiseks. Sedasama ligimesearmastust väljendab ka iga annetust sisaldav piletiost kontserdile või eraldi annetus Kirikufondile,“ sõnas peapiiskop. 

Kirikufondi üks eesmärkidest on taastada Eestimaa kirikuid ning ka nende kontsertide puhul läheb osa tulust Paldiski Nikolai, Tõstamaa Maarja, Narva Aleksandri ja Tartu Maarja kirikute renoveerimiseks. “See on meie esimene koostööprojekt Eesti muusikutega,” rääkis Kirikufondi tegevjuht Katri Gailit. “Saadud kogemus ja tagasiside on eranditult positiivne ning me soovime kindlasti jätkata sarnaste projektidega ka tulevikus,” lisas Katri Gailit.

Ennastsalagava entusiasmi ja teotahte heaks näiteks millegi suure kordasaatmisel on kindlasti taasavatud Kärdla kirik; suuremahuliste tööde eestvõtjaks ja patrooniks on härra Enn Kunila. “Hiiumaa on mu südames tähtsal kohal, kuna sealt on minu juured,” rääkis Ott Lepland oma seotusest Hiiumaaga. “Kui ma renoveeritud Kärdla kirikusse sisenesin, siis ma seisin tükk aega sõnatult ja nautisin avanenud vaatepilti – ilus, lihtne, kodune ja võimas. Mul on hea meel, et saan anda oma väikese panuse ka teiste suurepäraste ehitiste uuele elule aitamisse. Loodan, et Eestimaal on tulevikus veelgi enam kohti, kus inimesed saavad hingekostust ja head muusikat nautida,” mõtiskles Ott Lepland.

Kontsertsari kestab tänasest pühapäevani Valga, Keila, Halliste, Kambja ja Tõstamaa kirikutes.

Loe ja vaata ka intervjuud Ott Leplandiga ERRis ja postitust peapiiskop Urmas Viilma Facebooki lehel.