Riik annab suure rahalise toetuse Jõgevale kiriku ehitamiseks

Riik annab suure rahalise toetuse Jõgevale kiriku ehitamiseks

Riik on otsustanud tuleva aasta riigieelarvest toetada Jõgeva kiriku ehitamist miljoni euroga.  Kirikuhoonest kujuneb terve kogukonna keskus, kuhu saavad kokku tulla nii eakad kui ka noored. Pühapäeviti hakkavad kirikus toimuma jumalateenistused, kuid muul ajal on maja avatud kõigile teistele tegevustele. Kirikuhoonet ümbritsev park on sobiv avalikeks väliüritusteks.

Esimene luterlik kogudusehoone endise lasteaia majas õnnistati sisse 1997. aastal ja selles oli 130 istekohta, millest koguduseliikmetele piisas õige napilt. Praegu on Jõgeva koguduse hingekirjas 44 inimest, kirjutati ERR uudisteportaalis.

Peapiiskop Urmas Viilma kommenteeris Jõgeva kirikuehituse toetamist oma Facebooki lehel: „See on küll tore ja omajagu üllatuslik uudis.“ Koguduse liikmeid ehk “hingi” on Jõgeva kogudusel tema sõnul küll rohkem kui ERRi uudises välja toodud kui 44 ja liikmete kõrval on oluline see, kui palju on koguduse teenimispiirkonnas elanikke.” Jõgeva linnas peaks neid olema üle 5000, kelle kirikuks see hoone saab,“ märkis peapiiskop.

1934. aastal annetas talumees Johan Riives kirikule maalapi. Taasiseseisvumise ajaks, mil kogudus maa tagasi sai, oli sellele kerkinud veetorn. 2016. aastal valminud kirikuhoone eskiisil oli veetorni kujutatud juba kirikutornina.

Kogudus on saanud kiriku ehituseks mitmeid annetusi: esmalt anti riigieelarvest 40000 eurot „katuseraha“ hoone projekteerimiseks ja möödunud aastal eraldati riigieelarvest täiendavalt 400 000 eurot. Järgmise aasta jõuludeks tuleva aasta riigieelarvest eraldatava miljon euro toel loodetakse aga hoone valmis saada.

Meeldib 1