Täna on piiskop Tiit Salumäe vaimulikuna teenimise 45. aastapäev

Täna on piiskop Tiit Salumäe vaimulikuna teenimise 45. aastapäev

Täna, 1. septembril täitub 45. aasta piiskop Tiit Salumäe vaimulikuna ja tema abikaasa Lia Salumäe koorijuhina teenimist EELK Haapsalu Püha Johannese koguduse juures.

Tiit Salumäe ja tema abikaasa Lia Salumäe on elus ja töös käinud ühist teed 45 aastat (foto: Tiit Salumäe Facebooki leht)

Värskes kuukirjas Johannese Sõnumid mõtleb piiskop Salumäe tänulikult pikale teekonnale koos koguduse ja kaastöölistega ja meenutab aega, mil ta 24- aastasena koos oma 20-aastase koorijuhist abikaasa Liaga koguduse juurde tööle asus.

4. oktoobril algusega kell 11.00 on Tiit Salumäe vaimulikuna Lia Salumäe koorijuhina teenimise 45. aastapäeva puhul Haapsalu Toomkirikus tänujumalateenistus. Jutlustab peapiiskop Urmas Viilma. Kell 14.00 algab kirikus konverents, mille ettekannetes tuleb juttu kiriku ajaloost, vaimulikkonnast, kirikumuusikast ja -muusikutest, sakraalarhitektuurist ja kiriku renoveerimistöödest, samuti räägitakse kiriku rollist ja tegevusest regioonis ja ajaloos – teel ateistlikust okupeeritud Eestist pea 30 aastat iseseisvasse riiki. Konverentsi moderaator on õpetaja Kristel Engman. Vestlusringis osalevad Urmas Sukles, Ülla Paras, Jüri Kuuskemaa, Kaire Tooming, Janis Tobreluts, Tiit Salumäe ja Urmas Viilma.

Piiskop Salumäe Haapsalu Jaani kirikut tutvustava infotahvli avamisel juulis 2020 (foto: Tiit Salumäe Facebooki leht)