Teemad tänases ajalehes Eesti Kirik

Teemad tänases ajalehes Eesti Kirik

Kolmapäeval, 22. aprillil 2020 kirjutab kirikuleht:

kaitseväe peakaplan Gustav Kutsar soovib juhtkirjas kõigile austusväärset veteranipäeva ning toonitab, et just kaplanid kaitseväes ja Kaitseliidus on mälukandjate rollis, et tuletada meelde, mis hinda on makstud vabaduse eest.

praegune eriolukord aitab meelde tuletada, et kirik on eeskätt kokkukogunemine, kus Jumala nimel koos ollakse ja üksteisele käsi ulatatakse, mõtiskleb kolumnist Anne Burghardt.

sellel nädalal avanes uus elektroonilise meedia portaal, EELK infovärav e-Kirik, millelt leiab päevakajalisi uudiseid, artikleid jm.

Pühale Jürile, kelle surmapäeva 23. aprillil jüripäevana tähistatakse, on Eestis luterlikest pühakodadest pühitsetud vaid kolm: Laiuse, Tori ja Jüri kirik.

Kanepis toimuma pidanud Võru praostkonna sinod peeti kehtestatud eriolukorra tõttu 16. aprillil e-koosolekuna rakenduses Zoom. Sellist vormi kasutati esmakordselt EELK ajaloos.

sellest, kuidas elu Lääne-Harju praostkonnas läheb, annab skaypi vahendusel antud intervjuus põhjaliku ülevaate praost Jüri Vallsalu.  Ta tõstab esile aktiivset muusikatööd, lastetööd ja noortetööd.

eriolukord on kogudused pannud otsima virtuaalseid võimalusi, kuidas oma elu korraldada. Kuigi virtuaalset leeriõpet on üksikutel erijuhtudel kasutatud ka varem, siis käesolev pandeemia on erandist reegli teinud.

Diakonieksami sooritanud ametilt üldarsti Signe Salumets kirjutab Hingehoiuveerus: “Minu meelest on just nemad, kes teevad praegu esmapilgul väikesi asju, meie aja kangelased. Need, kes märkavad, hoolivad. Kes teevad „ainult oma tööd“, nagu nad tagasihoidlikult ütlevad”.

esilehel avaldab leht Kirikufondi üleskutse: Tee püsiannetus, mille väärtus püsib sajandeid – toeta kultuuri, kunsti ja arhitektuuriväärtusi  ning hingetoe jagamist kirikutes üle Eesti!

Ajaleht Eesti Kirik ilmub igal kolmapäeval, kodulehe aadress on eestikirik.ee