Anne Burghardt alustab tööd Luterliku Maailmaliidu peasekretärina

Anne Burghardt alustab tööd Luterliku Maailmaliidu peasekretärina

Luterliku Maailmaliidu vastne peasekretär Anne Burghardt (Foto: Luterliku Maailmaliidu koduleht)

Luterlikus Maailmaliidus (ML) asub tänasest peasekretärina tööle EELK vaimulik Anne Burghardt. 148 maailma luterlikku kiriku kirikut ühendava esindusorganisatsiooni ajaloos on Burghardt sellel positsioonil esimene naine ja ühtlasi esimene Ida-Euroopa regiooni esindaja. Pidulik ametissepühitsemine on 16. novembril 2021.

Anne Burghardt valiti Luterliku Maailmaliidu peasekretäriks tänavu 17. juunil. 45-aastane teoloog ja EELK vaimulik töötas varasemalt EELK Konsistooriumis oikumeeniliste suhete nõunikuna ja EELK Usuteaduse Instituudis kristliku kultuuriloo magistriõppe koordinaatori ja usuteaduskonna arendusjuhina. Burghardt on tõlkinud eesti keelde mitmeid teoloogilisi kirjutisi (sh teoseid Martin Lutherilt, Adolf von Harnacki «Kristluse olemuse» jpm).

Anne Burghardti eelkäija dr Martin Junge oli Luterliku Maailmaliidu peasekretär alates 2010. aastast kuni 1. novembrini 2021.

Peapiiskop Urmas Viilma tänas Luterliku Maailmaliidu asepresidendina lahkuvat peasekretäri Martin Junget ja tervitas ametisse asuvat Anne Burghardti: “Tänan Jumalat Martin Junge õnnistusrikka teenistuse eest maailma luterlaste osadlusliku ühistöö koordineerimisel ning soovin talle EELK ja kogu LML Ida-Euroopa piirkonna nimel rohket Jumala õnnistust, rahulikku hingamisaega ja puhkust ning palju rõõmu ja õnnistust toovaid päevi ja aastaid!

LML peasekretär Anne Burghardt ja LML peasekretär 2010 – 2021 Martin Junge (Foto: Urmas Viilma)

Oma heale ametiõele Anne Burghardtile soovin samuti rohket Jumala õnnistust, Issanda juhtimist ja juhatamist, kannatlikkust, tarkust ja tasakaalukust selles vastutusrikkas, kindlasti aga jõukohases ja väärikas ametis. Olen rõõmus, et maailma luterlaste osaduskonda juhib alates homsest just Anne. Selleks on Annel kindlasti ka annet! Eks püüame ka ise jõudumööda abiks olla – kindlasti palvetada, nii Anne, kui kogu tema pere eest!” Peapiiskop lisas postitusele LML peasekretärist Anne Burghardist ja Martin Jungest Tallinnas septembrikuu keskel tehtud foto.

Lisaks:

77 miljonit luterlast ühendavat maailmaliitu valiti juhtima EELK vaimulik Anne Burghardt, e-Kirik 19.06.2021

Teet Korsten “Eesti naine, kes asub juhtima 77 miljonit luterlast”, leht.postimees.ee 07.08.2021

LWF welcomes new general secretary rev Anne Burghardt, lutheranword.org 01.11.2021

 

Lisa kommentaar