Eesti Kirik 14.04.2021

Eesti Kirik 14.04.2021

Eesti Kirik 14.04.2021

Pühapäeval, 18. aprillil 100aastaseks saav Hilda Mikk tunnistab, et õppis seitsmeaastaselt lugema Eesti Kirikust tähti veerides ja loeb kirikulehe püsitellijana lehte jätkuvalt suure huviga igal kolmapäeval.

MTÜ Vaikuse Lapsed otsib juhatuse liikmeid. Juhatuse liikmena on võimalus juhtida üle-eestilist lapse kaotanud perede leinatoetustegevust.

Emeriitpeapiiskop ja Eesti Kirikute Nõukogu president Andres Põder toonitab juhtkirjas ligimesearmastuse käänulisest teest, et armastuse eeltingimus on kaasinimese individuaalsuse ja vabaduse austamine.

Kolumnist Sigrid Põld vahendab elamust hiljuti saadud kingitusest: Hageri koguduse baltisakslasest vaimuliku Konstantin Thomsoni lapselaps saatis vihiku oma ema kirjavahetusega, mis hõlmab perekonna põgenemislugu üle Poola Saksamaale 1939. aastal.   

„Kui käisin oma lastega õues jalutamas, siis tegime nagu Vana-Kreekas peripateetikute ajal ehk siis mina küsisin ning tütar ja poeg vastasid,“ kirjutab Tallinna Toomkooli õppealajuhataja Heiki Haljasorg arvamusartiklis „Mõtteid pandeemiast ja haridusest“.

Et palvetamist ei keela ükski piirang ning just koroonaajal vajatakse seda hingekosutuseks tavalisest enamgi, siis otsustasid Tallinna praostkonna vaimulikud lükkida igal hommikul uue palvehelme aina pikenevasse ketti. Palveketiga jätkatakse, kuni kogudused saavad naasta jumalateenistusteks kirikutesse.

EELK kirikuvalitsus tegi hariduskomisjonile ülesandeks koostada strateegia, kuidas ja millistel teemadel võiks meie kirikus läbi viia teoloogilist diskussiooni. 

Kirikud olid eriolukorra ajal leidlikud oma töö korraldamisel. Sellise järelduseni jõudsid Tartu ülikooli usuteaduskonna teadlased möödunud aasta 12. märtsist 30. juunini läbiviidud uuringuga.

Tallinna Püha Vaimu kiriku fassaad on sügiseni tellingutes, sest 12. aprillil alustati pühakoja eksterjööris ammu planeeritud ulatuslikke renoveerimistöid.

5. maini on võimalik Hooandjas toetada Pilistvere koguduse noorte suvekohviku Ingel renoveerimise projekti. Kohvik alustab 14. hooaega.

Esmaspäeval, kolmapäeval ja reedel pakub Rakvere Kolmainu kogudus koostöös osaühinguga Laliya kiriku juures koju kaasa võtmiseks maitsvat toitu, mis on valmistatud kohalike põllumeeste mahetoodangust.

Viljandis on alanud Pauluse kiriku torni restaureerimine. Töö saab praegu teoks ka tänu Eestist pärit Leena ja Karl Treffneri annetusele. 

Euroopa usukaugete maade minevikust kirjutades toonitab Rain Soosaar, et kirikuleigust ei saa alati üheselt põhjendada nõukogudeaegse ateistliku režiimiga, vaid juuri tuleb otsida sügavamalt ajaloost.

Jeesus on uks, ütleb lehejutluses Rannamõisa koguduse õpetaja Aare Kimmel.

Meeldib 1

Lisa kommentaar