Eesti Kirik 15.09.2021

Eesti Kirik 15.09.2021

Eesti Kirik 15.09.2021

Tartu Ülikooli usuteaduskonna taasavamisest möödub 30 aastat. Aastapäeva tähistamise sündmuste rea avas kohtumisõhtu esimese dekaani emeriitprofessor Kalle Kasemaaga ja praeguse juhataja professor Urmas Nõmmikuga.

Kas vaktsineerimine on armastuse ekvivalent, püstitab juhtkirjas küsimuse peapiiskop Urmas Viilma. Ristiinimesena elamise mõõduks ei saa olla see, kas vaktsineerime või mitte, vaid kas oleme ustavad armastuses, toonitab kirikupea.

Küsimus, kui palju inimesi mahub kirikusse, pole sakraalhoonete mahu mõõtmiseks, arvab teoloogi Ingmar Kurg, vaid kui palju inimesi mahub kiriku osadusse. 

Jumal on emalik isa, kes kingib kõigile kõike, arvab jaanuaris 80aastaseks saav 30 aastat Eestis tegutsenud jesuiidi preester Christoph Wrembek, kelle juhitud Ignatiuse vaimulikest harjutustest on paljud osa saanud.

Kolumnist Urmas Klaas pühendab oma artiklis toodud mõtted Naiskodukaitsele, kes neil päevil oma organisatsiooni 94. aastapäeva ja taasasutamise 30. aastapäeva tähistavad.

Otepääle nõu pidama kogunenud Valga praostkonna sinod valis praostina jätkama Nõo koguduse õpetaja Mart Jaansoni ja abipraostina jätkab Elva õpetaja Vallo Ehasalu. Valiti ka kirikukogu uued saadikud ja asendusliikmed.

Metodisti Maailmanõukogu tunnustas Eesti Metodisti Kiriku kauaaegset pastorit ja superintendenti Olav Pärnametsa rahupreemiaga, mis on Metodisti Maailmanõukogu kõrgeim autasu.

11. septembril ordineeriti staažikas ajakirjanik Meelis Süld Suurbritannia Luterliku Kiriku (LCiGB) vaimulikuks kutsega asuda Londonis Püha Anna koguduse abiõpetajaks. 

Kirjandusteadlane Peeter Olesk tunnistab, et hea ja kurja eristamist õpetati talle juba lapsepõlvekodus. Samuti räägiti siis tänulikkusest, kannatlikkusest ja truudusest. 

Lehejutluse kirjutas Nõo koguduse õpetaja Mart Jaanson, kes leiab, et meedia näeb kiriku tegevuses eksimusi ilmalike kriteeriumide järgi hinnates: liikmeskond väheneb, ihatakse riiklikku tunnustust, himustatakse materiaalset vara.

Lisa kommentaar