Eesti Kirik 15.12.2021

Eesti Kirik 15.12.2021

Eesti Kirik 15.12.2021

Piiskop Joel Luhamets kuulutas Jõgeva linna jõulupuul 3. advendiküünalt süüdates välja üle Eestilise jõulurahu.

Tänavuse jõuluõhtu jumalateenistuse 24. detsembril kannab Eesti Televisioon reaalajas üle Puhja kirikust. Eesti Kirik käis uurimas, kuidas kogudus teleülekandeks juba valmistub.

Kolumnist Alar Kilp loetleb põhjusi, miks tundub, et ärevus ning sellega kaasnev vaimne tervis ja toimetulek on aina suurem probleem meie ajal meie ümber.

Kogudusel tuleb oma sõnumiga jõuda ka väljapoole kirikumüüre, kus ei hinnata ennekõike meie õpetusi, vaid tegusid – nii arvab praost, assessor Anti Toplaan.

Kalev Raave oli 65aastane, kui tuhast tõusnud Halliste kirik toomapäeval, 21. detsembril 1991. aastal taaspühitseti. See oli ühe mehe imetegu, mida toetas usk. See oli tema elu ja töö viimane vaatus.

Eeloleval pühapäeval, 19. detsembril tähistatakse Hallistes kell 16 algava tänujumalateenistusega 30. aasta möödumist kiriku taaspühitsemisest. Jutlustab piiskop Joel Luhamets, kes taaspühitsemisest toona Viljandi praostina osa võttis.

Haljalas, kus esimesed eestlased ristiti 800 aastat tagasi, ristiti 3. advendipühapäeval üheksa last ja kaks täisealist ning leeritati kuus täiskasvanut. Vaimulikud toimingud viis läbi peapiiskop Urmas Viilma, keda assisteeris kohalik õpetaja Urmas Karileet.

See, et enamikes Eesti kodudes on Piibel või kaks, selleks on oluliselt panustanud Eesti Piibliselts, mis sel nädalal tähistas oma taastamise 30. aastapäeva.

Tallinna piiskopliku toomkoguduse juhatuse esimees Riivo Sinijärv andis 3. advendipühapäeval üle koguduse tunnustused. Maarjamedali ja kultuuripreemia laureaat on Jüri Kraft ning koguduse teenetemärgi laureaadid orelimeister Toomas Mäeväli ning kunstiajaloolased prof Hilkka Hiiop ja dr Tiina-Mall Kreem.

Kui sul on toitu, riideid ja katus pea kohal, siis on su elu parem kui 75% maailma rahvastikust, tuletab lehejutluses meelde Viru-Jaakobi koguduse õpetaja Tarmo Linnas, kes kutsub 4. advendipühapäeva kirjakohale tuginedes lugejaid üles hindama ka väikseid rõõme.

Eesti Kirik soovib oma lugejatele ilusat advendiaega!

Lisa kommentaar