Eesti Kirik 28.04.2021

Eesti Kirik 28.04.2021

Eesti Kirik 28.04.2021

Tellingutes kirikutorn vahendab sõnumit koguduse ehitamisest: 26. aprillil avas piiskop Tiit Salumäe Haapsalu Jaani kiriku torni renoveerimistööd, mis plaanitakse lõpetada septembri lõpuks.

Aprillis aastaseks saanud luterliku kiriku veebivärav e-Kirik vahendab uudiseid ja avab probleeme, aga eelkõige toob lugejateni EELK ametlikud seisukohad.

Sellest, kuidas usuteaduse instituudi akadeemiline pere valmistub kiriku kõrgkooli 75. aastapäevaks, kirjutab juhtkirjas UI rektori kt, assessor Marko Tiitus.

Oma mõtteid teenivast juhtimisest vahendades kinnitab kolumnist Anne Burghardt, et kuigi kaasamisest on tänapäeval pea tüütuseni juttu, on see mõte väga otseselt seotud evangeelse mõttemaailmaga. 

Rain Soosaar leiab, et koroona-aasta kogemused on tõsiselt proovile pannud meie ühiskonna valmisoleku ligimesearmastuseks ja solidaarsuseks.

Mai esimesel pühapäeval tähistavad Ühinenud Piibliseltsid, Eesti Kirikute Nõukogu liikmeskirikud ja kõik kristlased piiblipüha, mil on hea teada, et pühakirja tõlkimisel erinevatesse keeltesse on ületatud 700 keele piir.

Veerand sajandit tagasi Hargla kirikus kuueteistkümneselt leeriõnnistuse saanud Monika Rogenbaum nimetab ennast Kagu-Eesti patrioodiks ning kutsub üles hoidma lootust paremasse homsesse.

EELK lastetöötegijad said kokku üle veebi, et jagada ka praktilisi nõuandeid, kuidas teha kiriku lastetööd ka siis, kui kirikus kokku saada ei tohi.

Just koostöö ja mõistev suhtumine on need märksõnad, mida kirikumuusika liidu möödunudnädalaselt koosolekult võiks esile tõsta.

Vajame andestust nagu õhku, vett ja toitu, kinnitab MTÜ Hingetugi hingehoidja Tuuli Võsa ja küsib, kas oskame andestuse väge, mis on Jumala kingitus, kasutada.

Harkujärve koguduse õpetaja Avo Üprus võrdleb Piiblit suure puuga, mis on täis laululinde, ja kutsub lehejutluses lugejaid laulma Issandale uut laulu. 

Eesti Kirik soovib oma lugejatele rõõmu kevadest!

Lisa kommentaar