Eesti vanim tegevvaimulik Eenok Haamer suudab noorigi üllatada

Eesti vanim tegevvaimulik Eenok Haamer suudab noorigi üllatada

Õpetaja Eenok Haamer (Foto: Kätlin Liimets, ajaleht Eesti Kirik)

Kiriku autasu on saanud palju väärikaid inimesi, kuid tänavu on kõige enam elevust toonud õpetaja Eenok Haamer – pole ju tavapärane, kui laste- ja noorsootöö ühenduselt saab aasta üllataja tiitli EELK vanim tegevvaimulik. 86-aastane Mustvee ja Lohusuu koguduse õpetaja aga sai sellega hakkama!

Vahva uudise on lisaks meie oma kirikulehele Eesti Kirik toonud lugejateni ka ajaleht Vooremaa ning märgiti ajakirjanike poolt soojalt ära ka täna, 03. novembril toimunud koolitusel „Kontaktis kogudusest kontaktseks kogukonnaks“.

EELK laste- ja noorsootöö ühenduse juhatuse esimees Kristjan Luhametsa sõnul anti aasta üllataja aunimetus välja esimest korda. Eenok Haamerile otsustati tunnustus anda põhjusel, et möödunud aastase koroonakriisi ajal hakkas ta Lohusuu koguduse pühapäevakooli lastele tunde andma interneti vahendusel. Tunnustamisel peeti silmas, et teenekas vaimulik korraldab internetiõpet vaatamata kõrgele vanusele.

Kristjan Luhamets kommenteeris e-Kirikule: „LNÜ juhatus leidis, et tunnustust väärib 86-aastase titulaarpraosti visadus Lohusuu koguduse lastetöö tegemisel. Kõrge iga ei ole talle takistuseks, et ise regulaarselt pühapäevakoolitunnid kahes erinevas vanuserühmas läbi viia, ja koroonakriisi ajal pealegi videosilla vahendusel. Selles kõiges pole midagi ületamatut, kuid ometi on meil palju kogudusi, kus sedagi ei tehta. Et just Eenok Haamer seda tegi, üllatas meid. Olgu EELK vanim teenistuses olev vaimulik sellega noorematele eeskujuks!“

Eenok Haameri internetitundides osaleb 14-16 last Lohusuu kandist, Tartust, Tudust ja Rakvere lähedalt. Tundide teemasid ei võta õpetaja Haamer mitte pühapäevakooli programmist, vaid mõtleb need ise välja ja peab väga oluliseks vahetut vestlust ning arutelu laste ja noortega.

Valik Eenok Haameri tunde on järelevaadatavad Lohusuu koguduse Facebooki lehelt.

Lisaks vaimuliku- ja noortetööle oma koguduses juhib õp Eenok Haamer juba teist aastat ka autorisaadet Pereraadios, mis kannab nime „Eenoki põlvkond“.

EELK titulaarpraost, Mustvee, Lohusuu ja Tartu Soome koguduse õpetaja on teeninud tegevvaimulikuna juba 57 aastat. Aitäh meid kõiki inspireerimast ja innustamast!

Lisa kommentaar