Eesti Kirik 03.11.2021

Eesti Kirik 03.11.2021

Eesti Kirik 03.11.2021

Usupuhastuspüha on meie kirikus eriline päev, aga läinud pühapäeva tegi kahekordselt eriliseks Tallinna toomkirikus toimunud jumalateenistus, kus ametisse seati uued preestrid Jane Vain, Ülo Liivamägi ja Volli Nugis.

Suurepärane uudis tuleb Tartu ülikooli usuteaduskonnast, kus Silja Härm kaitses doktoritöö Eesti gümnaasiumiastme usundiõpetuse õpetajate professionaalsetest valikutest usundiõpetuse õpetamisel.

Tiina Luhamets on kirikus pühapäevakoolitööd teinud aastakümneid ja on nüüd pälvinud Laste- ja Noorsootöö Ühenduse elutööpreemia. Tema koostatud õppematerjale on kasutanud tema ise ning teisedki üle 20 aasta. 

Intervjuu on andnud ülikooli usuteaduskonna uus juhataja Roland Karo, süstemaatilise usuteaduse lektor. Selles väga huvitavas intervjuus ütleb ta, et mõtleva elu teke on universumi kangasse algusest peale sisse kootud.  

Muidugi ei saa me mööda koroonateemast. Seda, et meil tuleb jõuda tegevuskavani, kuidas koroonaviirusega koos elama hakata, kirjutab juhtkirjas peapiiskop Urmas Viilma.

Arvamusloo valimiste teemal on kirjutanud Alar Kilp, kolumni Vootele Hansen.

Möödunud nädalal toimus kirikumuusikute konverents, kohal käis ja ülevaate tegi toimetaja Kätlin Liimets.

Kirjutame aasta lastetöötegija aunimetuse pälvinud Ave Mølsterist; pikk ülevaade on oreliehitajatest vendadest Kriisadest. Jätkub Ivar-Jaak Salumäe järjelugu, mis on pühendatud Roman Toile.

Jutluse on kirjutanud lehele Harju-Madise koguduse õpetaja Reet Eru.

Lisa kommentaar