Jaan Tammsalu: me peaksime üksteist rohkem mõistma

Jaan Tammsalu: me peaksime üksteist rohkem mõistma

Õpetaja Jaan Tammsalu (Jaani kirku ja koguduse Facebooki leht)

„Minu meelest me ei peaks häbenema oma erinevust, isegi oma muret, hirmu. Me oleme erinevad, meil on erinevad mured ja hirmud, ja ühtede ja samade hirmudega inimesed ei peaks tegema kambakat teistsuguste murede ja hirmudega inimestele,“ ütleb Tallinna Jaani koguduse õpetaja Jaan Tammsalu Tallinna Jaani kiriku ja koguduse Facebooki lehel ilmunud kirjutises.

Tammsalu tunneb oma artiklis muret, et selliseid erinevalt mõtlevaid inimesi on hakatud hirmutama, neile süü- ja häbitunnet sisendama. „Tasapisi tõusevad hääled, mis soovitavad karistada neid, kes ei lase end vaktsineerida või ei kanna maske. „Nüüd ei tõuse enam ainult hääled, vaid käivad ka juba kontrollid. Ja neil on voli ka karistada,“ märgib ta. „Või see, et hakatakse juba meedias kiitma kodanikke, kes lähevad ütlema teisele kodanikule, mida ta peab tegema või mida mitte. Kas mitte küüditamiste ajal polnud midagi sarnast?“ lisab ta hoiatava võrdluse.

“Oma kurjust, teisi hukka mõistvat ülekohtust vaimu peaks küll häbenema. Me oleme ühiskondlikud olendid,” lausub õpetaja Tammsalu.


Loe lisa:

Lisa kommentaar