Märtsikuu pühapäevadel on tele-ekraanil hommikupalvused

Märtsikuu pühapäevadel on tele-ekraanil hommikupalvused

(Foto: Regina Hansen)

Sarnaselt möödunud kevadel kehtestatud eriolukorrale lülitavad telekanalid ETV+ ja ETV2 sellest pühapäevast ajutiselt kavasse hommikused palvused eesti ja vene keeles.

Kirikute sulgemise ja avalike jumalateenistuste peatumisega seoses vahendab ETV+ venekeelseid palvuseid märtsi pühapäevadel kell 7.30.

ETV2 toob ajutiselt eestikeelsed palvused tele-ekraanile pühapäeviti kell 11, sel pühapäeval erandkorras kell 10.25. 7. märtsi palvusel teenivad luterliku kiriku esindajatena piiskop Tiit Salumäe, Tallinna Piiskopliku Toomkoguduse õpetaja Arho Tuhkru ja kantor on Eerik Jõks.

Pühapäeval 7. märtsil kell 7.30 algab ETV+ kanalil venekeelne palvus, mille viib läbi Moskva Patriarhaadi EÕK preester Aristarh Sviridetski.

Järgmisel pühapäeval, 14. märtsil toimub eestikeelne palvus ETV2-s algusega kell 11.00, teenivad EEKBL president pastor Erki Tamm, pastor Peeter Tamme ning muusikud Raimondo ja Tõnu Laikrega. 7.30 ETV+ kanalil teenivad RKK piiskop Philippe Jourdan, preester isa Igor Gavrilchik ja koorijuht Oksana Melnik.

“Selle pühapäeva teema on: Jeesus kurjuse võimu võitja. Jumal ütleb: “Olge pühad, sest mina olen püha!” Püha tähendab midagi täiuslikku ja terviklikku. Kui millegi või kellegi kohta öeldakse püha, siis see tähendab, et ta kuulub Jumalale, kuulub Jumalaga kokku. Jumal on Elu ja Tema on meiegi elu ning olemise allikas – ainus võimalus tõeliselt elada ja olla on Tema kutset kuulda võtta ning Tema juurde minna,” aitab Tallinna toomkoguduse õpetaja Arho Tuhkru pühapäevase palvuse teemat lahti mõtestada.

Palvused jõuavad tele-ekraanile koostöös Eesti Kirikute Nõukoguga (EKN) ja sarnaselt eriolukorrale möödunud aastal viivad palvusi läbi EKN-i liikmeskirikute vaimulikud põhimõttel, et suurimad konfessioonid oleksid esindatud.

Meeldib 2

Lisa kommentaar