Peapiiskop Viilma täidab lubadust ristida perede kolmandad lapsed

Peapiiskop Viilma täidab lubadust ristida perede kolmandad lapsed

2018. aastal peetud advendikõnes lubas peapiiskop Urmas Viilma, et on valmis isiklikult ristima perede kolmandad ja järgmised lapsed, et innustada vanemaid oma lapsi ristima. Lubadus on pidanud ja peapiiskop on sestpeale ristinud mitmetes paikades üle Eestimaa üle paarikümne suurte perede lapse.

„Ristimine on alati eriline sündmus, kuid eriti palju rõõmu valmistavad need ristimised, kus Jumala perekonnaga liidetakse mõne kuu vanuselised lapsed,“ kirjutas peapiiskop Urmas Viilma oma Facebooki lehel.

Viimati leidis kolmelapseliste perede noorimate ristimine aset läinud laupäeval Käsmu kirikus, kus kirikupea ristis koos Käsmu koguduse õpetaja Urmas Karileediga taas kahe pere kolmandad lapsed: seitsme ja poole kuu vanuse Liisa ja viie kuu vanuse Astridi. Lapsed olid kirikutalituse ajal rõõmsalt Mõlemad pered on Käsmu koguduse liikmed ja perede esimesed lapsed samuti ristitud.

Enne pühalikku ristimistalitust rääkis peapiiskop Viilma peredele täpsemalt sellest, mis toimuma hakkab, aga ka ristimise tähendusest ja ristivanemate vastutusest. Üks olulisemaid nende seas on pere ja lapse elukäigu vastu huvi tundmine ja lapse suunamine kristliku eluviisi juurde, mille loomulikuks osaks on tänumeel ja palved. Vastavalt traditsioonile hoiab ristimisel lapsukest süles tema ristivanem.

Pühaliku talituse lõpus öeldi lapsukestele tere tulemast koguduseliikmete perre. Ristimispäeva mälestuseks anti kummalegi tüdrukule küünal, mille edaspidi saab ristimispäeval süüdata. Veel said väikesed piigad mälestuseks Käsmu koguduse Soome sõprade kingituse, sealsete tublide naiste omakootud soojad papud. Talituse järel ei unustatud ka pere teisigi lapsi, kes kõik võtsid kaasa kirikupea ja koguduse vaimuliku õnnistuse.

Lisa kommentaar