Piiblipäeva läkitus Eestimaa kogudustele

Piiblipäeva läkitus Eestimaa kogudustele

LÄKITUS EESTIMAA KOGUDUSTELE

Armsad vennad ja õed!

Maikuu esimesel pühapäeval tähistame koos Ühinenud Piibliseltside, Eesti Kirikute Nõukogu liikmeskirikute ja kõigi kristlastega Piiblipüha. Täna ja alanud nädalal palvetatakse piiblitöö pärast üle kogu maailma. 75 aastat tagasi asutati Ühinenud Piibliseltsid, 30 aastat tagasi taastati Eesti Piibliselts.

Ühinenud Piibliseltsid loodi 1946. aastal rahvuslike piibliseltside poolt, et ühendada oma jõud Piibli tõlkimiseks ja levitamiseks kogu maailmas. Organisatsiooni kuulub ligi 150 rahvuslikku piibliseltsi, kes tegutsevad 240 maal. Kolmveerandsajandi pikkune ühine teenimine on kandnud vilja. Tänaseks on Piibel tõlgitud 704 keelde, Uus Testament 1571 keelde, piibliosad veel 1160 keelde. Piibliseltsid levitasid möödunud aastal üle 400 miljoni Piibli või piibliosa. Kogu maailma piiblitõlkimise tööst on 70% Ühinenud Piibliseltside töö.

Piiblipüha tähistamisega jätkame traditsiooni, mida alustasid meie esivanemad juba 19. sajandil. Nõukogu okupatsiooni ajal see traditsioon katkes. Alates 1994. aastast oleme saanud taas tähistada Piiblipüha.

Piiblipüha on meie kõigi võimalus piiblitööle kaasa aidata ning toetada seda tööd nii oma palvete kui annetustega. Meie ühine soov on, et emakeelne Pühakiri oleks kättesaadav igale inimesele Eestimaal.

Oleme Jumalale tänulikud, et võime lugeda Piiblit nii trükitud raamatuna, internetis kui ka audioversioonina. Täna, olles pandeemia tõttu eriolukorras, mõistame, kuivõrd need erinevad võimalused on Jumala and ja õnnistus meie rahvale!

Möödunud aasta 30. septembril, Püha Hieronymuse mälestuspäeval, kirjutati Eesti Kirikute Nõukogu, Eesti Piibliseltsi ja rahvastikuministri algatusel alla ühispöördumisele Eesti rahva poole seoses Piibli uue tõlke ettevalmistamise ja väljaandmisega. Töö toetuseks moodustati koostöökogu.

Kutsume kõiki Eestimaa kogudusi toetama Piibli uue tõlke valmimist. Samuti vajame toetust, et Pühakiri oleks jätkuvalt kättesaadav internetis, äppides ja mujal.

Aidakem kaasa, et Jumala Sõna oleks iga Eestimaa inimese käeulatuses!

Piiskop Tiit Salumäe, Eesti Piibliseltsi esimees

Jaan Bärenson, Eesti Piibliseltsi peasekretär

Lisaks:

Ühinenud Piibliseltside läkitus Piiblipühaks (printimiseks sobiv PDF)

Veebisaade “Taevas tuleb appi” 29.04.2021

Lisa kommentaar