Pühapäeva palvesõna

Pühapäeva palvesõna

Õpetaja Raigo Ojamets (Foto: EELK arhiiv)

Advendiaja 3. pühapäev. Tänase pühapäeva teema on: Valmistage Issandale teed. Palvesõna ütleb Kodavere Mihkli koguduse õpetaja Raigo Ojamets.

Js 4o, 3a.10a.: Valmistage Issanda teed; vaata, Issand Jumal tuleb jõuliselt!

1 Kr 4, 20: Jumala riik ei ole sõnades, vaid väes.

Maailmas tehakse väga palju sõnu. Neid tehakse ka rääkides Jumalast, Tema riigist, Tema Pühast Vihast, Tema armust, Tema tulemisest ja taastulemisest. Kahjuks jääb sõnade liigse kasutamise varju sageli see, mis on tähtis. Rohkete sõnade vale tarvitamine on enesega kaasa toonud sageli vabaduse asemel orjuse, rahu asemel sõja, armastuse asemel vihkamise, õitsengu asemel hävingu. Et seda vältida, selleks ei piisa ainult sõnade tundmisest, oskusest neid lugeda ja kirjutada, neid õieti hääldada. Sest küllalt palju on sõnu, mida me kasutame täiesti valesti, mis ei ole kantud Issanda väest, vaid mida me täidame oma uskmatuse väega, mis pole aga muud kui vastuhakk Jumalale ja elu eitamine.

Et elu on loodud Jumala poolt, Temas ja Tema poole, siis on Temas ka see jõud, ramm ja vägi, kellest, kelles ja kelle poole on elu, on õndsus, on igavik. Sellest väest on antud meist kõigile ka võimalus osa saada, sest Issand on selleks põhjuseks, et meie üldse elame. Kas elama me jääme või mitte, see oleneb juba sellest, kas hakkame oma sõnadega Temale vastu, takistades nii elu juurdevoolu Temast meisse, loobudes nii söömast sellest viljast, mis annab igavese elu Tema loodud inimesele, või me ei tee seda.

Looja tahab anda meile elupuu vilja, tahab anda meisse selle väe kandja, kes toodab meis elu jätkuvalt. Selleks on Issand Jeesus Kristus saanud inimeseks. Ta on selle inimese, kes sõnu teeb vaid valeks ja hävinguks, keda elu hävitajaks olles ei saa mingil tingimusel täita igavest elu tootva väega, viinud ristile ja hauda. Issand viis ja jättis surma meist kõigist selle inimese, kes ei taha  elada inimesena, kes ütleb oma Loojale ja ka ise endale :”Ei”.

Kuid Issandas on loodud uus loodu. On loodud jumalanäoline inimene, tõeline inimene, kes uskudes Issandat ütleb Jumalale ja ka ise endale :”Jah”.

Nii nagu Inimese Poeg, nii on ka Issandat uskuvad inimesed kaasatud Temas Taevase Isa armu ja õnnistusse. Tema ristisurmas on öeldud kõigile, kes on elu vastu: ”Ei”. Tema ülestõusmises on öeldud “Jah” kõigile, kes armastavad elu, seda jõudu, väge ja rammu, kelleks on Issand!

Palugem: Issand, Kõigeväeline Taevane Isa, Sinu loodud jaatusesse saamiseks ja jäämiseks tule jõuliselt ja täida meid oma väega, mis liidab meid Issanda Kristusega, kellest hoovab meisse elu! Tule ja hoia meid jätkuvalt oma väe mõjuväljas, et me oskaksime käia sellel teel, mille Sina oled meile loonud ise endas, et keegi meist ei leiaks end kunagi Sinu lõplikust eitusest, mis hävitab teda igavesti. Me otsime oma maise elu päevil siiski elu, rahu, õigust, armastust ja õnne, siis palume, Issand, kingi seda kõigile! Loo uueks meid ja kõik, kes meile lähedal või kaugel, too oma jaatusesse iga eksinud hing ning juhi lõpuks koju iga inimene!  Aamen!

Lisa kommentaar