Tänavuse kristliku suursündmuse Missio kandev teema on rõõm vabadusest

Tänavuse kristliku suursündmuse Missio kandev teema on rõõm vabadusest

15. – 22. augustini on põhjust seada sammud Haapsalu suunas, kus toimub “Missio Läänemaa 2021”. Nädala jooksul on Läänemaa eri paigus kavas kõigile avatud mitmekesiseid ettevõtmisi eri sihtgruppidele, arvestades viiruseohust tingitud piirangutega. Missio kulmineerub 21. augustil Haapsalus, kus õhtupoolikul toimub linnusehoovis tänujumalateenistus vaba Eesti eest. Sama päeva jooksul toimuvad Haapsalus ka perepäev ja konverents.

Missio “Rõõm vabadusest” sünnib koguduste ja laiema kogukonna koostöös. Lisaks EELK Lääne praostkonna kogudustele, EELK Misjonikeskusele, Eesti Kirikute Nõukogule korraldavad kristlikku suursündmust erinevad kogudused Läänemaal: luterlased, baptistid, metodistid jm vabakogudused, kes koostöös kohalike omavalitsustega nädala jooksul (15. – 22. august) panustavad erinevate ettevõtmistega üle Lääne- ja Pärnumaa.

Peapiiskop emeeritus Andres Põder on öelnud: „Usk ja usaldus Jumala vastu avab reaalsuse selle külje, mis võimaldab enamat kui meie piiratud meeltele paistev tegelikkus eeldada lubaks.”
Ürituste sarja tänavune teema on „Rõõm vabadusest”. Sellega soovivad korraldajad väljendada tänu Eesti vabaduse eest, uuendada koguduse elu ja kasvatada ühiskonnas kristlikku hoolivust, avama eriti sõnade “rõõm” ja “vabadus” kristlikke tähendusi ja vastavalt tegutsema.

Missio sõna tuleb ladina keelest ja tähendab läkitamist vastutusrikast ülesannet täitma. Missio  tegevusformaat põhineb nägemusel kiriku unikaalsest jumalasuhtest, mille kaudu saab maailma uuendada, kui pühendunud kristlasena võtta ühiskonnas julgelt ja aktiivselt vastutust.

Esimene missio Eestis toimus 1991. aastal Haapsalus ja Pärnus, kui kirik sai uue võimaluse hakata tegutsema vabal maal. Selleks tuli omandada uusi oskusi, milleks tulid appi Soome kristlased. Missioid toimus veel 1994., 1997., 2001. ja 2011. aastal.

Sündmuste kava

Rohkem infot EELK Misjonikeskuse kodulehelt misjonikeskus.eelk.ee

Lisa kommentaar