Videoloengute sari “Kaarli lood”

Videoloengute sari “Kaarli lood”

Sarja “Kaarli lood” avavideos Kabelist kirikuni I tutvustab pühakoja ja koguduse lugu Vootele Hansen

Möödunud aasta 4. advendil tähistasime Kaarli koguduse 350. ja praeguse Kaarli kiriku pühitsemise 150. aastapäeva. See eriline sündmus jäi paraku koroonaepideemiast tulenevate piirangute varju ning loodetud viisil ei olnud võimalik seda pidada.

Tänagi pole veel võimalik prognoosida, millal haiguspuhang lõpeb ning millal saame taas kiriku ja kogudusemaja uksed avada ja kokku tulla. Koguduse muude tegemiste hulgas on ära jäänud ka pea 20 aastat kestnud loengusarja „Jalutades Jumala aedades“ raames plaanis olnud loengud ja ettekanded.

Seetõttu, soovides olulist juubelit siiski esile tõsta ja pakkuda võimalust hoida isolatsiooni ajal vaimset sidet, sündis Tallinna Toompea Kaarli koguduses mõte kutsuda ellu juubeliaasta saatesari „Kaarli lood“. Selles terve aasta vältavas saatesarjas, mida saab vaadata Kaarli koguduse YouTube’i kanalil, tutvustatakse ja meenutatakse koostöös mitmete meile tuntud inimestega koguduse lugu selle algusajast kuni tänase päevani. Tegemist on lühiloengutega, mis kestavad akadeemilise veerandtunni või veidi kauem. Uus saatesari on mõeldud kõigile ühiseks kingituseks ja vaimurikastuseks sel isemoodi 2021. aastal.

Kajastamist leiab koguduse elu läbi mitme sajandi, praeguse erakordse kirikuhoone rajamine, kirikus asuv sisustus ja kunstiväärtused, uhke Walckeri orel, meie auväärsed õpetajad ja palju palju muud.

Saadete salvestamiseks vajalik tehnika on kogudusel olemas ja seda kasutatakse iganädalaselt pühapäevaste missade ja õhtupalvuste salvestamiseks ja ülekandmiseks.

Järgmine Vootele Hanseni loeng jõuab kuulajani 20. aprillil.

Lisa kommentaar