Eesti Kirik 07.04.2021

Eesti Kirik 07.04.2021

Eesti Kirik 07.04.201

 „Jeesuse Kristuse ülestõusmise uskujatele – kõigile kristlastele – koitis uus hommik ühes teadmisega, et kõik haigused, kannatused ja isegi surm on ajalikud ning seetõttu kaduvad ja mööduvad. Uus tõeline reaalsus ei ole mitte viirused, teised haigused ja surm, mida ajalikus elus kogeme. Meil tuleb harjutada ennast hoopis usu ja teadmisega, et kõigele sellele järgneb ülestõusmine ja elu,“ seisab piiskoppide läkituses ülestõusmispühadeks.

„Rasvatihased, lumikellukesed, mälestus punastest nelkidest, külmemal õhtul näeb madalas lõunakaares Neitsi kaunist tähtkuju – ülestõusmispühade leebe meeleolu,“ kirjutab esilehel kirjanik Juhani Püttsepp, vaadeldes Maara Vindi graafilist lehte.

Kolumni hirmust olla enda ja teiste ees aus, on sõnastanud Vootele Hansen ja arvamuslugu pärineb Andres Lehestikult.

Uudistest saab lugeda, et riik ja usuteaduse instituut kirjutasid veebruaris alla koostöölepingule, mille alusel eraldati riigieelarvest 80 000 eurot hingehoidjate koolitamiseks.

Suure loo keskmes on sel korral luterliku kiriku pastoraadid. Nimelt avab kolmapäeva keskpäeval keskus Pastoraat virtuaalselt oma ruumides näituse „Pastoraat – vaimuliku elu süda“. Näituse koostaja on professor Priit Rohtmets, kes oma kommentaaris kirjutab, et võib kahtlusteta öelda, et „pastoraate on kirikuhoonete kõrval kirikuloouuringutes alahinnatud“.

Nõo koguduse ettevõtmisel nägi tänavu trükivalgust Nõo koguduse kauaaegse õpetaja ja Eesti lipulaulu sõnade autori Martin Lipu (1854–1923) seni ilmumata luulekogu „Hilised õied“.

Peeteli kiriku sotsiaalkeskuse õpilas- ja noortekodu on muutunud koroonaajal koolilaadseks asutuseks.

Sel aastal toimusid Põltsamaal kirikunoorte talvepäevad virtuaalselt. Kirjutab Aulike Miljand.

Tõsisema teemana tuleb juttu 1951. aasta 1. aprillil toimunud kolmandast massiküüditamisest, mis oli suunatud ühe religioosse grupi – nimelt Jehoova tunnistajate vastu. Kirjutab Liina Raudvassar.

Pildipalvetega jätkab Tallinna toomkiriku õpetaja Arho Tuhkru ja lehejutlus pärineb Helme koguduse õpetajalt Arvo Lastingult.

Meeldib 2

Lisa kommentaar