Ajaleht Eesti Kirik 14. septembril

Ajaleht Eesti Kirik 14. septembril

Eesti Kirik 14.09.2022

Ülevaade sellest, mida pakub oma lugejatele ajaleht Eesti Kirik 14. septembril Issanda aastal 2022

„Muidugi Ukraina võidab. Nad ei anna alla,“ ütleb Tartu Peetri koguduse õpetaja Ants Tooming enesekindlalt ja räägib Eesti Kirikule loo, kuidas ta on Ukraina luteri kirikuga, mis on ka EELK ametlik partner, suhelnud sõja algusest peale igal nädalal.

Nädala juhtkirja on piiskop Joel Luhamets pühendanud vanavanematele. Ta meenutab juhtkirjas ka oma vanaisa, kelle ainus soov oli, et lapselapsed talle vahel piiblit ette loeksid.

Kolumnis kirjutab Toomas Nigola ühest olulisest voorusest – alandlikkusest, mida tihtilugu alahinnatakse. Ta soovib, et kristlikud koolid juhiksid koolipere liikmeid suurema tarkuse kõrval aruka alandlikkuse ja õnnelikuma elu poole.

Mitmeski koguduses kogunetakse sügiseti piiblikooli. Uurisime, miks võiks piiblitarkust omandada Tartus Pastoraadis või Tallinnas Kaarli koguduses, kus õpetust jagavad tunnustatud spetsialistid.

Pühapäeval tähistab 65. sünnipäeva Harju-Madise koguduse õpetaja Reet Eru. Ta oskab inimesi kaasata ja on kiriku juures teinud vaat et uskumatut tööd. Tagasihoidlikult ütleb ta, et teeb, mis tema võimuses ja talle jõukohane.

Lugeda saab ka Jõgeva koguduse suvisest reisist, mis viis Hiiumaale.

Urvastes peeti kihelkonnapäevi, õnnistati kihelkonna lipp ja Heimtali kirikus peeti ajalookonverents.

Tartus esitles Loone Ots näidendiraamatut „Maarja kiriku rõõmsad lood“, Tallinna loomaaias aga toimus karukonverents.

Jutlus on seekord võetud raamatust „Kusagilt kumab valgus“ ja selle autor on teoloogiadoktor Toomas Paul. Pühapäevalehekülje tekst ja foto on aga Daisy Lappardilt.

Lisa kommentaar