EELK tunnustas teenetemedaliga õpetaja Enn Auksmanni

EELK tunnustas teenetemedaliga õpetaja Enn Auksmanni

Õpetaja Enn Auksmann koos kirikuvalitsuse liikmetega pidulikul ühispildil (Foto: peapiiskp Urmas Viilma Facebooki leht)

Enn Auksmann teenib Eesti kogudusi USA-s Los Angelese piirkonnas alates 2017. aastast. EELK teenetemedali III järgu tunnustuse andis talle Toompeal teisipäeval toimunud kirikuvalitsuse istungil peapiiskop Urmas Viilma.

“Suur tänu õpetaja Enn Auksmannile senise ustava teenistuse eest mitmetes ülesannetes ja ametites EELKs ning viimasel kümnendil ka eestlaste teenimisel Lõuna-Kalifornias ja Los Angeleses,” avaldas peapiiskop Urmas Viilma vaimulikule tänu ka oma Facebooki lehel.

Tunnustuse saaja enda sõnul on vaimuliku teenimise eripäraks uuel mandril, et osaleda tuleb Eesti kogukonna kõigis tegemistes, aga sealne vanem eestlaskond ise jääb aasta-aastalt väiksemaks ning lähitulevikus on üha aktuaalsem küsimus nende koguduste teenimises, kirjutas peapiiskop Urmas Viilma oma Facebooki lehel.

Eestlaste laiem kogukond on USA-s elujõuline, kuna viimasel 20 aasta jooksul on kodumaalt sinna elama asunud hulganisti kaasmaalasi. Kuna enamik neist on abielus kohalike inimestega, minnakse kogu perega pigem ingliskeelsetele teenistustele. Vanemate kaasmaalaste jaoks on vaimulikku teenimist emakeeles siiski väga vaja.

Eestiga tihedat sidet pidav vaimulik hakkab alates järgmisest aastast hooldama ka kohalikku anglikaani kogudust nende enda palvel. Vaimulik on viimastel aastatel Eesti kolleegidele tuntud kui pühapäevaste tekstikäsitluste ettevalmistaja; see toimub koostöös Tartu Pauluse kogudusega. Samuti saab EELK Facebooki lehelt igal pühapäeval vaadata õpetaja Enn Auksmanni videojutlusi.

Palju õnne ja õnnistust tunnustuse puhul ka e-Kiriku toimetuse poolt!

Loe lisa:

Peapiiskop Urmas Viilma Facebooki leht

Lisa kommentaar