Eesti jakobitee on läbi käidud ja uued rännusihid ootamas

Eesti jakobitee on läbi käidud ja uued rännusihid ootamas

Neid rännakupäevi oli möödunud aastal kokku kümme, millega teekond Tallinna piiskoplikust toomkirikust kuni Läti piirini Iklas läbi käidi. Selle retkega kuulutati Eesti jaakobitee avatuks. Nüüdsest on Eesti lõimitud kogu Euroopat katvasse teedevõrgustikku, mille sihiks on Loode-Hispaanias Santiago de Compostela.

Ajalehe Eesti Kirik peatoimetaja Liina Raudvassar jagas muljeid ja meenutusi etapiviisi toimunud rännakust viimases etapis tehtud videos, kus sõna saab rännaku kogu pikkuses kaasa teinud peapiiskop Urmas Viilma.

Kokkuvõtte palverännuteekonnast annab Eesti Jaakobitee Sõprade Seltsi värske aastakiri Palverännumaasikud 2021. Liina Raudvassari kirjutatud lugu koos elava pildiseeriaga on ka värskes, 05. jaanuari Eesti Kiriku numbris. Eestimaad kondiauru jõul avastanud peatoimetaja kirjutab, et võtab hoogu juba järgmisteks rännakuteks: “Tegelikult olen juba aastaid unistanud retkest Santiago de Compostelasse. Mitmed sõbrad on vahendanud sealseid elamusi ning et olen üldiselt kõndida armastav tüüp, siis oletasin, et selline päevi vältav kulgemine võiks mulle ka olemuslikult sobida. Koondada jõuvarud jõudmaks juba keskajast tuntud palverändurite sihtkohta, see mõte pole ennast unustada lubanud. Aga siiani on ettevõtlikkusest siiski vajaka jäänud. Olles nüüd kõndinud kaasa Eesti jaakobiteel, tõsi küll kümne päeva asemel kuuel, olen justkui teeotsa kätte leidnud. Olen meelt, et alanud aasta võib avastatud teel mind edasi viia ja miks mitte kuni Santiago de Compostela katedraalini Loode-Hispaanias.”

Loe lisa:

Liina Raudvassar “Eesti jaakobitee on leitud, kaardile kantud ja läbi käidud”, Eesti Kirik 05.01.2021

Aastakiri Palverännumaastikud 2021

Lisa kommentaar