Eesti Kirik 02.02.2022

Eesti Kirik 02.02.2022

Eesti Kirik 02.02.2022

Esilehelt leiame kokkuvõtte 25.-26. jaanuarini Nelijärve puhkekeskuses toimunud EELK vaimulike konverentsist, mis tänavu keskendus teemale “Hirmust ja armust” ja kus valiti konverentsi uus juhatus, kirikukogu liikmed ja aasta vaimulik. Vaata ka videouudist EK kodulehelt! 

Mitme tubli kandidaadi seast aasta vaimulikuks valitud Kanepi koguduse õpetaja Margit Lail arvab, et vaimuliku ameti kandjal peab usku olema natuke rohkem kui sinepiivakese jagu.

Täna on Tartu rahu 102. aastapäev. Seda tuletab juhtkirjas meelde piiskop Tiit Salumäe kutsudes üles mõtlema, kuidas saame anda toona raskelt kätte võidetud rahu heaks oma panuse. 

Igaüks, kes räägib Jumalast või Jumala sõnast, on teoloog. Nii väidab teoloogiadoktorist kolumnist Urmas Nõmmik, kes võtab  fookusesse teoloogia kvaliteedi küsimuse. 

Kuidas jõuda kiriku sõnumiga infost üleküllastunud meediamaastikul inimesteni, sellest arutati vaimulike konverentsi meediateemalises töötoas, mida juhatas Pereraadio peatoimetaja Mare Pihlak. 

Rubriigis Aktuaalne anname teada, et algselt eeloleval nädalal Põltsamaal toimuma pidanud kirikunoorte talvepäevad lükatakse koroonaviiruse leviku tõttu edasi ja toimuvad 4.-6. märtsini. 

Andra Kirna kirjutab, et ka sellel aastal toimub Põltsamaal misjonikeskuse poolt korraldatav täiskasvanute piiblikursus ja esimene kohtumine on 25.-26. veebruarini.

Küsime Tartu Pauluse koguduses sügisel noortejuhina tööd alustanud 19aastaselt Meribell Mõttuselt, kuidas ta jõudis sellesse ametisse ja mis on noortetöös kõige olulisem. 

Kirikufondi poolt eelmisel aastal kogutud summas sai tuge üheksa kirikut: Käsmu, Puhja, Harju-Madise, Paldiski, Jõhvi, Tartu Maarja, Narva Aleksandri ning Tallinna toomkirik.

Kristuse sõna on otsekui kompass ja tugi, pealkirjastab oma lehejutluse Järva-Madise õp Jane Vain.


Meeldib 1

Lisa kommentaar